Societat

Reis Mags

Els Reis Mags realitzen prop de 200 visites davant de les llars cambrilenques en una diada de Reis atípica

En cadascuna d'aquestes visites, sol·licitades prèviament per via telemàtica, el Rei Mag no es movia de dalt del seu vehicle i la canalla amb els seus parents es mantenien a una distància de seguretat per respectar els protocols de la covid-19

Per Lluís Rovira i Barenys

El rei Melcior, ahir al matí, en una de les visites que fa fer davant les llars cambrilenques
El rei Melcior, ahir al matí, en una de les visites que fa fer davant les llars cambrilenques | Lluís Rovira i Barenys

La Festa de Reis tan atípica d'enguany es va completar, ahir al matí, amb la visita que Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient van fer als xiquets i xiquetes cambrilencs que prèviament ho havien sol·licitat via telemàtica. La presència dels reis Mags al carrer, ahir al matí, va ser molt diferent a la que estem acostumats. No hi va haver camió amb els paquets ni tota aquella tropa de patges que ajuden a les feines de repartir els paquets. Solament la imatge dels Reis Mags cadascú dalt d'un vehicle i dirigint-se als llocs acordats on els esperaven la canalla.

Prop de 200 visites reials

En total van ser prop de 200 les visites que els Reis van fer a diferents indrets de Cambrils, des del nucli urbà a les urbanitzacions i masos. En cadascuna d'aquestes visites el Rei Mag no es movia de dalt del seu vehicle i la canalla amb els seus parents es mantenien a una distància de seguretat per respectar els protocols de la covid-19. Els Reis van mantenir un diàleg amb les famílies i van fer les clàssiques preguntes als més petits. La visita es completava amb el lliurament d'una bossa de caramels.

Després del darrer acte d'ahir, els reis Mags van retornar als seus llocs d'origen amb l'esperança i el desig que l'any vinent ja es pugui celebrar la festa tal i com l'hem viscuda sempre. La Festa de Reis, un any més, ha estat organitzada per l'Associació d'Antics Alumnes la Salle amb el suport del departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils.