Informació general

Política

David Chatelain (PP): «Senyor Abella: demanem una reforma de l'ordenança de convivència des de l'any 2016, així que menys parlar i facin la feina»

Segons el popular, els llargs retards són una constant de l’equip de govern

Per Redacció

Detall de diversos excrements de gos en una zona verda
Detall de diversos excrements de gos en una zona verda | Berta Ruiz

Arrel de la notícia publicada per revistacambrils.cat el passat dissabte en la què el regidor de Protecció Ciutadana –Lluís Abella– anunciava que s'està treballant en la revisió i adequació de l'ordenança de convivència ciutadana, des del PP han emès un comunicat de premsa en resposta a aquestes declaracions. Segons ha recordat el regidor del PP –David Chatelain–, tant la reforma d’aquesta com la de tinença responsable d’animals arrosseguen un retard difícil de justificar. En concret, explica el popular, "l’ordenança de convivència estava pràcticament enllestida abans de les eleccions de 2015, i la proximitat de les eleccions va aturar la tramitació; de fet, i amb el propòsit de recordar que estava pendent i que calia millorar el document, el PP va presentar al juliol de 2016 una moció al ple". Aquella moció tenia per objecte tornar a arrancar l’actualització de l’ordenança introduint la tipificació com a infracció de circular per l’entorn urbà sense samarreta, malmetent la imatge turística de Cambrils, i va ser aprovada per tots els regidors presents exceptuant l’abstenció d’Ivan Sanz. 

El PP va presentar una moció, el maig de 2019, per donar resposta als comportaments incívics de propietaris de gossos

Pel que fa a l’ordenança de tinença responsable d’animals, Chatelain també recorda que al maig de 2019, atenent a la manca de resposta municipal davant dels comportaments incívics d’alguns propietaris de gossos, el PP va presentar una altra moció per tal de reforçar les accions contra aquestes actituds a Cambrils i impulsar una nova ordenança més contundent per enfrontar la problemàtica. La moció, aprovada per unanimitat, demanava incrementar la pressió sobre els propietaris incívics, impulsar un cens genètic de mascotes o l’obligació de diluir les miccions amb aigua, per tal d’evitar els danys en el mobiliari municipal i les males olors. Per fer més efectiu el compliment de la norma s’apostava per endurir les sancions, però també introduir una prestació social substitutòria relacionada amb el civisme. 

"Fa temps que esperem la regulació per a endurir la norma, però el cert és que no acaba d'arribar"

Segons ha recordat el PP, en tot el temps transcorregut la qüestió ha anat sortint en diferents plenaris; al juliol de 2018, Ciutadans presentava una moció per l’estudi d’un carnet per a la tinença de gossos perillosos, aprovada una vegada més per unanimitat. L’agost de 2020, el propi PP tornava a incidir sobre el tema en l’apartat de precs i preguntes insistint en que continuaven creixent les conductes incíviques relacionades amb els excrements de gossos al carrer, tornant a recordar que "fa temps que esperem la regulació per a endurir la norma, però el cert és que no acaba d'arribar. Tenim una normativa, però tampoc s'està aplicant d'una forma contundent: urgeix posar-se les piles".

"L’ordenança sobre l’ús dels patinets elèctrics es va anunciar a bombo i plateret el passat mes de juliol, i continua pendent d’aprovació"

Segons Chatelain, aquesta situació no és cap novetat: "l’ordenança sobre l’ús dels patinets elèctrics es va anunciar a bombo i plateret el passat mes de juliol, i continua pendent d’aprovació". De fet, explica el regidor, aquest 2 de gener ha entrat en vigor la reforma del Text Refós de la Llei de Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial, que entre d’altres aspectes regula l’ús dels vehicles de mobilitat personal i que podria deixar obsoleta l’ordenança no nata, ja que planteja contradiccions amb el text que es va anunciar. Ja veurem com evoluciona aquest assumpte".

"Els llargs retards són una característica pròpia d’aquest equip de govern"

"Els llargs retards són una característica pròpia d’aquest equip de govern", manifesta el popular, que recorda que "s’ha trigat set mesos en tramitar les ajudes a l’empresariat anunciades a l’abril de 2020; encara no s’han impulsat les ajudes per a la normalització del Polígon Belianes; no s’ha avançat en el redactat del Pla Integral de Rehabilitació de Vials i Voreres, cada vegada més necessari, per no parlar dels injustificats retards en qüestions com el Pla de Mobilitat, alguns encàrrecs de gestió o la dissolució d’Ingesòl. Sembla que l’únic en el que s’han donat pressa és en l’assumpte de l’adquisició del Celler de la Cooperativa!".

"Podria deixar de fer anuncis i dedicar-se a tirar la feina endavant"

"Demanem la reforma de l’ordenança de civisme des de 2016, i de la de tinença des de 2019; per tant aplaudim la predisposició del regidor Abella però ens permetem dubtar de la seva voluntat de lluitar amb contundència contra l’incivisme, atenent a la parsimònia amb la que es pren la nova normativa. No cal que ens recordi que és regidor de seguretat ciutadana des de 2019, perquè està a govern des de 2011; podria deixar de fer anuncis i dedicar-se a tirar la feina endavant", remarca en to irònic el popular, que recorda que Abella prometia a Ràdio Cambrils al setembre de 2019 mà dura contra l’incivisme sense que s’hagi avançat en aquest aspecte.

Comenta aquest article