Societat

Segona recollida dels heralds reials abans de la imminent arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient

La comitiva reial es va desplegar, ahir, per quatre indrets de Cambrils: la plaça de la Vila, l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer, la plaça de Mossèn Joan Batalla i la plaça del Pòsit

Per Berta Ruiz

Recollida dels heralds reials, ahir a la tarda, a la plaça del Pòsit
Recollida dels heralds reials, ahir a la tarda, a la plaça del Pòsit | Berta Ruiz

Ahir a la tarda, els patges i heralds reials van completar la seva segona recollida de cartes a diferents places cambrilenques abans de la imminent arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, prevista pel proper 5 de gener a la tarda. Després de la primera recollida –que va tenir lloc el passat diumenge 27 de desembre–, la comitiva reial es va desplegar-se tant a la Vila, com a l'Eixample Vila i el Port. Concretament, els enviats reials es van ubicar a la plaça de la Vila, a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer, a la plaça de Mossèn Joan Batalla i a la plaça del Pòsit. Durant unes tres hores a cada punt, els patges i heralds van escoltar les peticions i les explicacions dels més petits que, posteriorment, dipositaven les seves cartes de desitjos en unes grans bústies. Com en la primera recollida es van establir les mesures de seguretat oportunes, amb un circuit previ per mantenir la distància de seguretat i gel hidroalcohòlic.  

Sense cavalcada i sense repartida de paquets però amb possibilitat de visita personalitzada dels Reis Mags

Els Reis Mags d’Orient, com cada any, arribaran el dia 5 de gener però no podran fer la tradicional cavalcada. Enguany Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran directament a la plaça de l’Ajuntament i es quedaran dalt de l’escenari des de les 16.30 h fins a les 20 h, perquè els nens i nenes els puguin veure i puguin dipositar les seves cartes en unes bústies que hi haurà a la mateixa plaça.

I enguany, tampoc hi haurà repartiment de paquets el dia 6 tot i que aquest dia sí que hi haurà Reis Mags al carres. Ses Majestats visitaran les cases d'aquelles persones que ho hagin sol·licitat prèviament. Ho faran a peu de carrer, a la via pública, davant del portal de les cases. Per reduir al mínim possible el risc de contagi, la nit abans ja hauran passat a deixar els paquets, de manera que s'evitarà aquest contacte. En tot moment, caldrà que es respectin les distàncies i es demana que la trobada sigui amb un únic grup bombolla.

Les inscripcions es van tancar el passat 30 de desembre a la tarda. Part del preu d'aquestes entrades –10 euros– anirà destinat a la Marató de TV3 per la COVID-19. La festa de Reis està organitzada per l'Associació d'Antics Alumnes la Salle, amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils.