Informació general

Coronavirus

La pandèmia es torna a accelerar i la Generalitat estudia noves mesures restrictives

La velocitat de propagació de la covid-19, la Rt, ha pujat a 1,02, dues centèsimes més que fa 24 hores mentre que a Cambrils arriba a 1,13

Per Redacció

Gent passejant pel passeig litoral de llevant, a meitats d'aquest passat mes de desembre
Gent passejant pel passeig litoral de llevant, a meitats d'aquest passat mes de desembre | Lluís Rovira i Barenys

La pandèmia torna a accelerar la seva expansió a Catalunya. La velocitat de propagació de la covid-19, la Rt, ha pujat a 1,02, dues centèsimes més que fa 24 hores, segons les últimes dades del Departament de Salut. El risc de rebrot també puja, ho fa de 25 punts fins a 368, i la incidència a catorze dies puja de 359,31 a 377,17. Hi ha 1.915 casos nous i 51 morts més.

A nivell local, els casos positius de la covid-19 segueixen augmentant. Cambrils es troba en un índex de risc Molt Alt, amb una xifra de 419,38 i amb una velocitat de propagació, avui, de 1,13, set centèsimes superior a la d'ahir. Els casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies arriba als 80.

Les dades epidemiològiques segueixen augmentant, amb un augment considerable de la pressió hospitalària sense que encara es pugui saber, a hores d'ara, quin serà l'impacte de la nit de Cap d'Any. És per això que el Comitè Covid es reuneix avui dissabte al Palau de la Generalitat per preparar noves restriccions encaminades a restringir l'expansió de la pandèmia.

Les noves mesures es podrien aplicar a partir d'aquest mateix dilluns, dia 4 de gener, o bé el dijous 7, després de Reis. L'executiu català estaria valorant endurir restriccions en l'àmbit de la mobilitat, el comerç i l'hostaleria.

Comenta aquest article