Societat

Escoltes

Una recollida d’aliments substitueix el tradicional Tió Solidari de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar

Els productes recaptats s’han entregat a Càritas, com cada any es fa amb els que es lliuren per la Cagada del Tió

Per Maria Vidal

La recollida d'aliments es va fer ahir al matí a la plaça de l'Església de Sant Pere
La recollida d'aliments es va fer ahir al matí a la plaça de l'Església de Sant Pere | Maria Vidal

És costum que l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar organitzi el Tió Solidari en aquestes dates nadalenques. Cada any, el Tió recorre els carrers cambrilencs i fa una parada a la plaça de la Vila i una altra a la plaça de l’Església de Sant Pere perquè tots els infants puguin fer-lo cagar, a canvi d’un aliment de primera necessitat que posteriorment l’entitat lliura a Càritas. Enguany, però, la pandèmia de la covid-19 ha comportat que aquesta activitat s’hagués de suspendre.

L’AEiG Gent de Mar, però, ha volgut conservar el component solidari de l’esdeveniment organitzant una recollida d’aliments que es va dur a terme ahir a la plaça de l’Església de Sant Pere. Durant tot el matí, els i les caps de l’entitat van recaptar productes de primera necessitat que després es van lliurar a Càritas Cambrils. La intenció de l’Agrupament Escolta i Guia era seguir fent un servei a la població, en aquest moment on ha augmentat el nombre de famílies ateses per Càritas.

Les altres activitats nadalenques de l’entitat, adaptades a la pandèmia

De la mateixa manera que el Tió Solidari, la resta d’activitats que l’AEiG Gent de Mar organitzava en el marc de les festes de Nadal també s’han hagut de suspendre o replantejar per les mesures de seguretat. L’acte de la plantada de Nadal, en el qual cada any l’entitat col·loca la figura sobre una barca i es canten nadales, va ser diferent per evitar aglomeracions. Cada branca de l’Agrupament va col·laborar-hi individualment deixant a la figura les seves reflexions sobre com ha afectat la pandèmia en l’educació en el lleure.

Per l’excursió d’hivern, les branques, de forma separada, van fer una sortida a peu per diferents zones de Cambrils. Habitualment, aquesta excursió dura un cap de setmana i és un dels moments del curs on tot l’Agrupament s’ajunta per fer una sortida conjunta en una casa de colònies. Per últim, la cantada de nadales que cada any els infants i joves de l’entitat fan a la residència Baix Camp també s’ha hagut d’anul·lar.

Comenta aquest article