Informació general

Covid-19

Francesc Pintado, president de l'AEHT: «Un 30% dels negocis del sector de la restauració podrien desaparèixer»

L'AEHT avisa que la situació és més greu del que sembla i que els empresaris que a hores d'ara han anunciat que pleguen són només "la punta de l'iceberg"

Per ACN

Terrasses de restaurants tancades a la façana del port, a principis del passat mes de novembre
Terrasses de restaurants tancades a la façana del port, a principis del passat mes de novembre | Lluís Rovira i Barenys

El president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado ha manifestat que un 30% dels negocis del sector de la restauració podrien desaparèixer com a conseqüència de les restriccions aplicades al sector motivades per l'expansió de la covid-19. L'anunci del tancament definitiu del restaurant El Álamo, d'Alcover, després de 42 anys de negoci familiar, que es va conèixer aquest passat dia de Sant Esteve, ha estat el detonant que Pintado hagi manifestat que "fa vuit o nou mesos que advertíem que això passaria. L'aplicació de mesures i la falta d'anticipació i d'ajudes directes al sector s'està traduint en ansietat, inquietud i necessitat a les famílies que conformen el teixit hostaler de la demarcació".

L'AEHT avisa que la situació és més greu del que sembla i que els empresaris que a hores d'ara han anunciat que pleguen són només "la punta de l'iceberg. Amb la persiana abaixada molts encara no ho han fet públic, però ho faran. Quan ens apropem a la nova realitat veurem que seran molts, entre un 25% i un 30%", avisa Pintado.

Segons Francesc Pintado, el sector continua molest per la "falta de sensibilitat i d'anticipació del Govern. Quan hem vist que no feien canvis gairebé ho hem celebrat", referint-se a la darrera reunió del Procicat. "Cada vegada que hi ha rumors es tradueix en cancel·lacions de reserves i en nervis. Aquest ha estat el nostre dia a dia durant aquest any tan llarg i tan horrible", ha lamentat Pintado.

 

 

Comenta aquest article