Informació general

Meteorologia

Un fort temporal de mar acompanyat de ratxes de vent de més de 54 km/h sacseja Cambrils

Les barques d'arrossegament del port de Cambrils, ahir, va quedar amarrades a port degut al temporal

Per Redacció

Platja de la desembocadura de la riera d'Alforja, arrassada per les onades
Platja de la desembocadura de la riera d'Alforja, arrassada per les onades | Elena Martí

Ahir va ser un dia de ventades i de fort temporal de mar. Les ratxes de vent van arribar als 54,4 km/h, segons les dades recollides per l'Estació Automàtica de la Casa Sant Josep. A primera hora del matí, les fortes ratxes de vent van tombar les tanques de les obres que s'estan fent al costat de l'Ateneu i van tallar la circulació. D'altra banda, la pujada del nivell del mar degut al fort temporal va fer que l'aigua entrés per les comportes de Vilafortuny, que estaven obertes, i inundés part del carrer de Teresa Rivero. També es va inundar l'avinguda de la Diputació, des del carrer Andròmeda fins a Salou.

Les barques d'arrossegament del port de Cambrils, ahir, va quedar amarrades a port degut al temporal. Les del sector de l'encerclament estan en període de veda i les del tresmall, el dia abans, havien fet la prima, és a dir, havien calat totes les sàrcies abans de pondre's el sol per xorrar el mateix dia un cop el sol ja és post.

Pel que fa al litoral, les platges van quedar força afectades i ahir no es veia rastre de la platja de la desembocadura de la riera d'Alforja a causa de l'embat de les onades.

Activació del pla Ventcat

Protecció Civil de la Generalitat havia activat, el diumenge al vespre, l'Alerta del pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes ratxes de vent a moltes comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, Catalunya Central i interior de Tarragona. El vent fort ja va començar el diumenge al vespre a les comarques del litoral central i nord, i a partir de la matinada es va estendre a les comarques de l’interior i nord de Tarragona, tota l’àrea metropolitana i part de les comarques de la demarcació de Lleida i Catalunya Central.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya, Ventcat,per la disminució de la intensitat del vent. El Pla queda ara en fase de Prealerta perquè el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que demà dimecres encara bufarà fort vent a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona, l’Alt Penedès i l’Anoia. Bufarà vent d’oest i les ratxes més fortes podran superar els 90 km/h.

Passeig de les Palmeres i platja de la desembocadura de la riera d'Alforja, ahir al matí / Foto: Elena Martí

 

Comenta aquest article