Informació general

Covid-19

Comença la vacunació contra la covid-19 a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona

La residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona va iniciar, ahir diumenge, la vacunació. Es van subministrar un total de 105 vacunes, entre residents i treballadors del centre

Per Redacció

Teresa Soria Ribera, de 74 anys, ha estat la primera resident en vacunar-se i la primera persona de la Regió Sanitària Camp de Tarragona
Teresa Soria Ribera, de 74 anys, ha estat la primera resident en vacunar-se i la primera persona de la Regió Sanitària Camp de Tarragona | Cedida

La Regió Sanitària Camp de Tarragona va iniciar la vacunació contra la covid-19, ahir diumenge 27 de setembre a les 15.00 hores a la residència Mare de la Mercè de Tarragona. Aquest centre, que és totalment públic, actualment està considerat com una residència verda, per tant lliure de Covid-19.

Teresa Soria Ribera, de 74 anys, ha estat la primera resident en vacunar-se i la primera persona de la Regió Sanitària Camp de Tarragona. La Teresa, tarragonina de naixement, fa dos anys que viu al centre i valorava molt positivament el fet de ser la primera vacunada: "ho he vist perfecte i molt bé, perquè no m’han fet gens de mal. Estic molt contenta d’haver-me posat la vacuna, vaig demanar-lo voluntàriament". Així mateix, també se li ha administrat la primera dosi de la vacuna a Lourdes Julià, auxiliar administrativa de 29 anys, com a primera persona del personal sanitari, tant al centre com a la Regió Sanitària Camp de Tarragona. La Lourdes explicava que, "m’he vacunat per convicció. Perquè el personal auxiliar és el que més en contacte està amb els avis i hem de tenir cura, per tant vacunar-se és un acte de responsabilitat".

105 vacunes entre residents i treballadors del centre

A la Regió Sanitària Camp de Tarragona, es van administrar ahir un total de 105 vacunes contra la Covid-19 de les quals 87 han estat a residents de la residència de la Mare de Déu de la Mercè de Tarragona i 18 s’han administrat a treballadors del centre.

Per la seva part, el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega va explicar que "tot i que avui podem dir que l’any acaba amb una bona notícia –amb l’administració de la vacuna–, no hem d’abaixar la guàrdia en les pròximes setmanes. A partir que s’hagi subministrat la segona dosi, d’aquí a tres setmanes i que hagin passat deu dies més començarà la immunitat i, per tant, hem de seguir les indicacions i recomanacions de distància, mascareta, mans i evitar la interacció social". Descarrega va posar en valor, "la tasca de les coordinadores de vacunació al territori, la Carol Tudela i l’Alba Martín, així com la de tot l’equip d’infermeria que durà a terme aquesta vacunació".

La Regió Sanitària Camp de Tarragona continuarà vacunant de dimarts a dissabtes fins realitzar tots els residents i professionals de residències del territori.

Lourdes Julià, auxiliar administrativa de 29 anys, ha estat la primera persona del personal sanitari en vacunar-se, tant al centre com a la Regió Sanitària Camp de Tarragona

Pfizer endarrereix a demà l'entrega de vacunes a l'Estat prevista per avui dilluns per un problema en l'enviament

Pfizer ha comunicat al Ministeri de Sanitat que la remesa de vacunes que s'havia compromès a lliurar avui dilluns arribarà finalment demà dimarts, segons ha informat el ministeri. En un comunicat, Pfizer Espanya ha explicat que va ser informada ahir diumenge a la nit per la seva fàbrica de Puurs (Bèlgica) del retard en l'enviament a vuit països europeus, entre ells l'Estat espanyol. La farmacèutica apunta a un problema en el procés de càrrega i enviament, que ja està resolt. Segons la companyia, la pròxima entrega de vacunes a l'Estat "es retardarà unes hores i arribarà a Espanya el dimarts 29 de desembre per a la continuació de la vacunació en tot el territori nacional".

Comenta aquest article