Societat

Nadal

Missatge de Nadal de l'alcaldessa de Cambrils

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, envia un missatge a la ciutadania, a través de revistacambrils.cat, en aquest Nadal "diferent" i "condicionat per la pandèmia del coronavirus"

Per Redacció

L'alcaldessa, Camí Mendoza, al seu despatx
L'alcaldessa, Camí Mendoza, al seu despatx | Cedida

Benvolgudes cambrilenques i cambrilencs,

Enguany serà un Nadal diferent, sí. Ho diem i ho hem sentit a dir molt aquests dies. Estarà condicionat per la pandèmia del coronavirus i ja sabeu què vol dir tot això. Però malgrat ser diferent a tots els altres Nadals que hem viscut abans, naltros podem fer que aquest Nadal sigui el millor Nadal possible.

Les mascaretes no poden amagar que hi ha moltes ganes de celebrar el Nadal i fer-nos el millor regal d’aquestes festes, que és compartir la nostra felicitat, esperança i desitjos amb les persones que estimem.

Després de tants mesos de renúncies, de distàncies socials, de pors i contagis, volem que tot surti perfecte, tenim ganes de passar pàgina, sí, i de començar un any nou, però sobretot, de no tornar enrere.

Volem que sigui el Nadal perfecte i això vol dir, entre moltes altres coses, que no s’ha de posar en risc a ningú. Volem que les persones més vulnerables, els nostres avis i àvies, gaudeixin de la festa més familiar de totes sense fer-los patir. Els ho devem. Ens han trobat a faltar, els hem trobat a faltar i els ho hem de fer saber. I ara més que mai també sabem com ho hem de fer.

N’hem après molt els últims mesos, sabem el que està bé i el que no, i estic segura que totes i tots, petits i grans, tocarem de peus a terra i gaudirem de forma molt conscient de tots els moments de la festa, que són moltíssims i n’hi ha per a tothom. De fer cagar el tió als àpats copiosos, dels aparadors esplèndids a l’arribada de Ses Majestats. La llum de Nadal farà la seva màgia quan hi posem coneixement.

Tots tenim il·lusions, cartes a mig fer. Els Reis d’Orient en són ben conscients. Però el veritable esperit de Nadal no són els regals ni atipar-se de torrons. El Nadal és la festa de la solidaritat i la concòrdia, la festa de les persones que s’estimen i volen fer-se costat. I es gaudeix més quan en som plenament conscients. Quan li donem tot el sentit. Quan surten els petits grans gestos que ens mantenen units amb els veïnat, amb les amistats, amb la família.

Moltes gràcies de tot cor a totes i a tots per l’esforç, la responsabilitat i la solidaritat durant aquests temps difícils. Que el Nadal us ompli de màgia i alegria. Molt bones festes a tothom!

 

Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils

 

Comenta aquest article