Cultura

Música

La Coral Verge del Camí ofereix un adaptat concert de Nadal a diferents places de la vila

El concert es va fer ahir a la tarda a la plaça de Josep Martí Nolla, la plaça de Carles Roig , la plaça de la Vila i la plaça de l'església de Santa Maria

Per Andreu Dalmau

Actuació de la Coral Verge del Camí, ahir al vespre, a la plaça de la Vila
Actuació de la Coral Verge del Camí, ahir al vespre, a la plaça de la Vila | Andreu Dalmau

El concert nadalenc de la coral cambrilenca va reunir a un bon grup de gent que es va sumar a la passejada entre la plaça Josep Martí Nolla, la plaça de Carles Roig i la plaça de la Vila. Fer feliç a un poble costa molt poc i la Coral Verge del Camí porta fent-ho des de fa 51 anys amb el seu tradicional Concert de Nadal, que habitualment se celebra a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí. Per molts cambrilencs, aquest esdeveniment és el punt de partida de les festes nadalenques i la Coral no va voler deixar escapar la oportunitat de dibuixar un somriure a les cares de grans i petits després d’un any tant difícil com ha estat aquest 2020.
Gent de totes les generacions es va reunir a les 18:30 a la plaça Josep Martí Nolla esperant amb impaciència l’arribada de la Coral, que va fer-se pregar. Alguns curiosos preguntaven a què es devia l’aglomeració de gent, segurament prop de la cinquantena – tothom, evidentment, amb mascareta i respectant la distància social. Es podia mesurar la il·lusió dels més petits només escoltant una mica. “La millor plaça per la millor coral”, li deia un noi als seus pares que reien divertits.

La nadala que va arrencar el concert va ser “El desembre confinat”. Sí, els cantants es van prendre la llicència de modificar una mica la lletra per adaptar-la als temps pandèmics. La van seguir “El dimoni escuat”, “El noi de la mare” i tres més que completaren un programa popular reconegut fàcilment per les diferents generacions que es reunien a la plaça.
Un cop completat el programa, els músics – que van cantar tota l’estona amb la mascareta posada – van convidar al públic a seguir-los fins la Plaça Carles Roig. Després d’interpretar el mateix repertori en aquesta segona plaça, la processó es va dirigir a la Plaça de l’Església on tenien previst fer la tercera interpretació. No obstant, aquesta es va haver d’ometre per evitar molestar als feligresos que seguien la missa a l’interior tot i que al final, la Coral tornar a aquesta plaça que és on va acabar el concert itinerant.
La Plaça de la Vila va acollir la tercera actuació. Abans d’acabar el concert, el director Robert Faltus va agrair al públic la seva presència. També va dir que ha estat un any molt difícil, “tant per assajar com per fer aquest concert” que, tot i les condicions sanitàries, al final han pogut “tirar endavant”.
Per tancar el concert, Faltus va convidar a tot el públic a cantar la última nadala amb ells. La Coral Verge del Camí va ser aplaudida pels assistents que van resistir el fred fins al final del concert.

Actuació de la Coral Verge del Camí, ahir al vespre, a la plaça de Josep Martí Nolla / Foto: Andreu Dalmau

 

Comenta aquest article