Informació general

José Luis Notario oficialitza la seva marxa de la PLIC i passa al grup dels no adscrits

Per Lluís Rovira i Barenys



José Luis Notario, poc abans de començar el ple d'ahir, assegut al seu nou lloc
El ple extraordinari d'ahir al migdia va oficialitzar el pas del regidor José Luis Notario al grup dels no adscrits. Aquest canvi de posicionament ja es va fer ben visible quan a l'inici del ple José Luis Notario es va asseure al costat esquerre de la taula, el bàndol oposat al que havia estat fins ara. Notario es va asseure al lloc que havia ocupat la regidora no adscrita Montse Garrido, absent de la vida política municipal des de fa uns quants mesos.

En la seva intervenció, José Luis Notario va agrair, primer de tot, que l'alcalde li hagués permès canviar de lloc a la sala de plens. A continuació l'exregidor de la PLIC va llegir l'escrit que el passat 16 de març va fer arribar a l'alcalde en el qual expressa la seva voluntat de continuar treballant com a regidor però com a no adscrit. Notario va dir que havia decidit retirar el seu suport a la PLIC, "per la diferent manera de pensar i de treballar dels excompanys de formació. Crec que hi ha hagut una manca important de diàleg i penso que s'haurien d'haver consultat molt més les coses".

José Luis Notario va voler demostrar en xifres la falta d'assistència dels seus excompanys a les comissions informatives. Segons va dir, en el mig any que va des del mes d'agost de 2006 fins a finals de gener d'enguany ell havia assistit a 112 comissions informatives, mentre que Salvador Franch i Xavier Martí, els altres dos regidors de la PLIC, havien assistit a 18 i 15, respectivament, "dit això, considero que els partits dits ‘unipersonals’ en els quals hi ha manca de diàleg important no són bons per a ningú. Per això he decidit, entre d'altres coses, no entregar l'acta de regidor perquè vull continuar treballant com he fet fins ara, amb coherència i honestedat".

Honestedat i respecte

Per la seva part, Xavier Martí va demanar a José Luis Notario que tornés l'acta de regidor, "una acta aconseguida sota les sigles del nostre partit". A continuació Martí va replicar l'exposició de Notario dient que "les feines municipals no són només les comissions informatives i ell ho sap molt bé, i també sap molt bé totes les visites i les consultes que s'han hagut de fer i que he fet jo. El senyor Notario també sap molt bé que totes les preguntes dels plens se n'ha encarregat el senyor Martí de fer-les. La revisió dels plens també les ha fet el senyor Martí. Jo només li demano una cosa, el mateix respecte que els seus excompanys hem tingut amb vostè". Martí també va dir que no era veritat que hi hagués hagut una manca de diàleg, "les veritables motivacions vénen per altres temes i vostè també ho sap. Jo el que li demanaria és honestedat a l'hora de fer les declaracions. Vostè valori aquests quatre anys que ha estat a la PLIC i sabrà que en tots moments hem estat al seu costat."

José Luis Notario va respondre dient que mai havia perdut el respecte cap als seus companys de la PLIC, "s'haurien d'haver consultat les coses i això no s'ha fet".

Martí va tancar el torn d'intervencions sobre aquest punt demanant a Notario que aclarís quines qüestions s'havien d'haver consultat i va afegir, "està confonent la població i això fa mal. Fa mal com a partit polític i fa mal com a persona".

Tercer regidor no adscrit

José Luis Notario és el tercer regidor d'aquesta legislatura que passa al grup dels no adscrits. En el seu dia ho va fer l'exregidora de CiU Montse Garrido  i posteriorment, l'exregidor del PP Josep Enric Sirvent. Amb la seva sortida de la PLIC Notario ha quedat adscrit a les comissions informatives d'Esports i Seguretat Ciutadana, Benestar Social, Polítiques d'Igualtat i Salut Pública, Ensenyament i Formació, i Promoció de la Ciutat.

Comenta aquest article