Societat

Festa de Reis

Els Reis Mags visitaran els xiquets i xiquetes cambrilenques, el 6 de gener, però sense lliurament de paquets

Ses Majestats visitaran les cases d'aquelles persones que ho sol·licitin prèviament a través d'un web i ho faran a peu de carrer, a la via pública, davant del portal de les cases

Per Redacció

Els Reis Mags d'Orient, enguany, només podran fer una passejada sense fer l'entrega de paquets
Els Reis Mags d'Orient, enguany, només podran fer una passejada sense fer l'entrega de paquets | Lluís Rovira i Barenys
Fa més d'un segle que, el 6 de gener, Ses Majestats els Reis Mags d'Orient reparteixen casa per casa els regals als xiquets i xiquetes cambrilencs. Enguany, tot i la pandèmia, des de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle –organitzadors de la festa de Reis amb la col·laboració del Departament de Festes de l'Ajuntament– s'ha volgut trobar una solució per arribar a les cases de la canalla i fer arribar la il·lusió als més petits (i no tant petits) enmig d'aquesta situació tan difícil que estem vivim. Per aquest motiu, Ses Majestats visitaran les cases d'aquelles persones que ho sol·licitin prèviament. Ho faran a peu de carrer, a la via pública, davant del portal de les cases. Per reduir al mínim possible el risc de contagi, la nit abans ja hauran passat a deixar els paquets, de manera que s'evitarà aquest contacte. En tot moment, caldrà que es respectin les distàncies i es demana que la trobada sigui amb un únic grup bombolla.
 
Per tal de poder sol·licitar la visita dels reis a casa, cal que els interessats adquireixin una entrada per valor de 10€ a través del web https://bit.ly/reiscambrils2021. Les inscripcions s'obriran el dia 26 a les 10 h del matí i romandran disponibles fins a la fi d'existències o fins al dia 29 a les 17 h. És imprescindible que l'entrada es correspongui amb la zona-barri on es farà la visita. Part del preu de les entrades anirà destinat a la Marató de TV3 per la COVID-19.

Mesures de seguretat a seguir

Per dur a terme aquestes visites reials amb seguretat caldrà seguir una sèrie de mesures. Es tracta d'una visita al portal del carrer, sempre a la via pública. Cal tenir disponible el telèfon que es notifiqui en la compra de l'entrada perquè la comitiva reial aniran trucant als interessats durant el matí del dia 6 de gener (a partir de les 9.30 h). Es telefonarà una estona abans de la visita, però no és possible concretar la franja horària amb anterioritat a l'acte. Si els Reis no us poden localitzar, es donarà la visita per finalitzada i no es farà efectiu cap reemborsament. No hi haurà entrega de regals, es tracta d'una salutació per part dels Reis Mags als xiquets de la casa.

Els Reis Mags arribaran a la plaça de l'Ajuntament, el 5 de gener, sense Cavalcada

Recordem que, prèviament, els dies 27 de desembre i 2 de gener els patges reials faran recollides de cartes a diferents espais de la població. Concretament, el diumenge 27 de desembre d’11 h a 13 h els carters reials seran a la plaça de la Vila, la plaça del Setge, la plaça de Mossèn Batalla i la plaça del Pòsit i el dissabte 2 de gener de 17 h a 20 h seran a la plaça de la Vila, l’avinguda de Josep Vidal i Barraquer (passeig de l’Estació), la plaça de Mossèn Batalla i la plaça del Pòsit. En cadascun d'aquests llocs hi haurà un patge i ben a prop, una bústia on poder dipositar la carta als Reis Mags, de manera que s'evitarà qualsevol contacte per motius de seguretat.

Els Reis Mags d’Orient, com cada any, arribaran el dia 5 de gener però no podran fer la tradicional cavalcada que a Cambrils se celebra des del 1912. Enguany Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran directament a la plaça de l’Ajuntament i es quedaran dalt de l’escenari des de les 16.30 h fins a les 20 h, perquè els nens i nenes els puguin veure i puguin dipositar les seves cartes en unes bústies que hi haurà a la mateixa plaça.

Comenta aquest article