Cultura

La Coral Verge del Camí oferirà, aquesta tarda, una passejada nadalenca amb aturades a diferents places

Per Redacció

Imatge del concert de Nadal de la Coral Verge del Camí, el desembre de l'any passat
Imatge del concert de Nadal de la Coral Verge del Camí, el desembre de l'any passat | Josep M. Ferrando

El tradicional Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí és, per a molts cambrilencs, l'inici de les festes nadalenques. De fet, aquest recital s'ha ofert ininterrompudament a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí des de fa 51 anys. Enguany, com no potser d’una altra manera, l’entitat cambrilenca també vol enviar un missatge d’il·lusió en aquest any tant complicat per a moltes famílies. I ho farà com sempre ho ha fet: cantant nadales. Des del mes de setembre la Coral havia treballat en una producció de gran concert a l’aire lliure amb un nou repertori sota la direcció de Robert Faltus. Malauradament, aquesta producció tal i com s’havia planejat s’ha hagut de posposar per l’empitjorament de la situació sanitària que ha obligat a les noves restriccions de les darreres setmanes, fent impossible continuar amb el ritme d’assajos de la Coral. 

Passejada aquesta tarda, pels carrers de la Vila

Tot i això, els darrers dies i amb la col·laboració de les Àrees de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Cambrils s’ha preparat una Passejada nadalenca per avui dimarts a les 18:30 hores pes carrers de la vila. Serà una actuació itinerant amb aturades a plaça de Josep Martí Nolla, plaça de Carles Roig, plaça de l’Església i plaça de la Vila, on la coral regalarà nadales com El Noi del a Mare, El Dimoni Escuat o El Desembre congelat .

L’entitat cambrilenca en aquesta situació tant difícil que estem passant ha pogut continuar en part amb la seva l’activitat tot i que part de l’any s’ha fet de forma virtual. La presidenta de la Coral, Lídia Utset, destaca que "malgrat aquest any de pandèmia l’activitat de la Coral no ha parat mai". Així, en el mes d’abril i en ple confinament, van enregistrar un vídeo de la cançó dels Beatles All you need is love. Més endavant, al juny "quan ens van desconfinar, ho vam voler celebrar i en vam enregistrar un altre amb el Brindís de la Traviata. Volíem brindar per la fi del període d’enclaustrament i per l’obertura a activitats socials”". 

La desescalada va permetre que es retornés als assajos, a fora de la Cripta, però els cantaires van haver d’acostumar-se a cantar amb mascareta. Aquest petit retorn als assajos va permetre que participessin al programa municipal Cambrileja a l’estiu i van actuar el 17 de juliol.

Comenta aquest article