Informació general

Horts urbans

El projecte comunitari d'horts urbans i espai social al barri de la Llosa podria ser una realitat aquest 2021

Concretament, aquesta inversió s'ubicaria al solar del carrer de Manuel Hidalgo, a tocar de la zona verda paral·lela al barranc de la Verge del Camí. El projecte ja està fet amb un pressupost de 94.916 euros

Per Berta Ruiz

Imatge del solar, al carrer de Manuel Hidalgo, on es vol implantar el projecte d'horts urbans
Imatge del solar, al carrer de Manuel Hidalgo, on es vol implantar el projecte d'horts urbans | Berta Ruiz

El projecte comunitari d'horts urbans i espai social al barri de la Llosa podria ser una realitat aquest any 2021. Concretament, aquesta inversió s'ubicarà al solar que hi ha al carrer de Manuel Hidalgo, a tocar de la zona verda que va paral·lela la barranc de la Verge del Camí i que fa uns quants anys va ser l'espai provisional de l'escola La Bòbila mentre es construïa el centre. Segons ha detallat la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils –Hèléne Arcelin– a revistacambrils.cat, "ja vam aprovar una modificació de crèdit i es farà aquesta inversió. El projecte està elaborat, s'haurà de fer la licitació i tirar-ho endavant. En principi, aquest any 2021, esperem tindre'ls fets. Igualment, hem de fer una feina amb el veïnat –que ja es va iniciar– però que va quedar penjada. És fonamental treballar amb el veïnat perquè la idea és fer una intervenció al barri i que, a banda de ser un hort, també sigui un espai veïnal i treballar sobre quines activitats s'hi podran fer".

Zones de plantació i espai veïnal

La regidora ha comentat que, els Horts Urbans Municipals són fruit d'una petició sorgida per la ciutadania a través de dos processos participatius realitzats per l'Ajuntament i recollida al PAM (Pla d'Acció Municipal) 2019-2023. Es tracta d'un projecte liderat i gestionat per l’Oficina Tècnica d'Inclusió i Cohesió Social, amb la implicació i coordinació entre diferents departament. Segons ha recordat Arcelin, el novembre de 2019 es va redactar el projecte tècnic en el què el solar es divideix en dos espais: les zones de plantació, per un costat, i l’espai veïnal –on estaran situades les edificacions que configuren l’espai social i la zona d’esbarjo– per l'altre.

Un pressupost de 94.916 euros

Pel que fa a l'espai social, l'objectiu és donar resposta a unes necessitats plantejades pels veïns de la Llosa; que fins ara disposen d’un espai de Centre Cívic el qual consideren que se’ls ha quedat petit i no compleix amb els requisits desitjats. Aquest nou espai serà complementari de l’actual. La regidora de Benestar Social ha afegit que l'objectiu és fer partícips els veïns del projecte, així com mantenir la seva implicació. Estarà adreçat a persones empadronades a Cambrils i entitats i associacions locals. Serà un punt de trobada i de participació, un espai d'interacció ocupacional i d'oci i, l'objectiu és generar un xarxa d'horts urbans. El cost del pressupost d'aquest projecte –que ja està aprovat definitivament– és de 94.916,91 euros.

Comenta aquest article