Informació general

Covid-19

Protecció Civil actualitza els certificats d'autoresponsabilitat de cara als desplaçaments que es facin aquestes festes

Aquests certificats serviran, de moment, des d'avui i fins l’11 de gener

Per Redacció

Vehicles circulant per l'Autopista Ap-7
Vehicles circulant per l'Autopista Ap-7 | Lluís Rovira i Barenys

El Departament d’Interior ha actualitzat els certificats d’autoresponsabilitat i ja són disponibles el de desplaçament d’entrada i sortida de la comarca i el d’entrada i sortida de Catalunya durant les festes arran de les noves restriccions. Aquests certificats serviran, de moment, des d'avui i fins l’11 de gener. Aquest document, que us el podeu descarregar aquí, és un model de certificat en què es declara de manera responsable que l’activitat que es duu a terme a l’espai públic és una de les autoritzades. El certificat en facilita la comprovació a les policies locals i als Mossos d’Esquadra, perquè és un model estàndard. El certificat autoresponsable serveix per als desplaçaments amb qualsevol vehicle i també per al desplaçament a peu.

Entrar i sortir de Catalunya per visites de familiars

Segons les noves normes, es pot entrar i sortir de Catalunya entre el 23 de desembre i el 6 de gener, sempre que sigui per visitar un familiar. El confinament comarcal, a més, no afecta la mobilitat essencial, que inclou l’assistència a serveis sanitaris i socials, les obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals, l’educació, el retorn al lloc de residència, l’atenció de gent amb necessitats o vulnerables (gent gran, menors dependents, discapacitats o persones especialment vulnerables), el desplaçament a entitats financeres i d’assegurances o estacions de proveïment en territoris limítrofs, les actuacions davant els òrgans públics, judicials o notarials, la renovació de permisos i documentació oficial i més tràmits administratius inajornables, l’acompliment d’exàmens o proves oficials inajornables i les causes de força major o situació de necessitat degudament acreditades, entre més.

Confinament comarcal

Pel que fa al confinament comarcal, si fins ara entre setmana es podia circular per tot Catalunya sense restriccions, d’ara endavant la mobilitat es limitarà a la comarca, de dilluns a diumenge. Es permet, però, el desplaçament de bombolles de convivència a una segona residència, al domicili d’un familiar o persona propera (en aquest cas només entre el 23 de desembre i el 6 de gener) o a un establiment turístic.

Comenta aquest article