Informació general

L'Associació Xarxa del Port expressa el seu malestar per «l'abandonament» per part l'Ajuntament: «Els comerços del Port estem decebuts i a la deriva»

Han manifestat que "entenem que són moments complicats per a tothom, però si ens fixem en les accions que altres ajuntaments de l’entorn han posat en marxa, es posa en evidència la falta d’acció, de lideratge i d’imaginació del nostre govern"

Per Redacció

Plaça de mossèn Batalla, a principis d'aquest passat mes de novembre
Plaça de mossèn Batalla, a principis d'aquest passat mes de novembre | Lluís Rovira i Barenys

Des de l'Associació Xarxa del Port han mostrat el seu malestar per la situació que pateixen. En una comunicat de premsa han expressat que, "davant dels efectes devastadors de la COVID-19 sobre el teixit econòmic del municipi, els comerços del Port denunciem l’abandonament que patim per part de l’Ajuntament de Cambrils i, des de l’Associació Xarxa del Port, volem expressar el nostre malestar davant la manca d’acció del govern actual per tal de potenciar el comerç local. Entenem que són moments complicats per a tothom, però si ens fixem en les accions que altres ajuntaments de l’entorn han posat i estan posant en marxa, es posa en evidència la falta d’acció, de lideratge i d’imaginació del nostre govern".

Segons l'associació, "una acció comercial 'Estimo Cambrils, Compro a Cambrils' basada en un cartell i una bossa de roba –tot més propi de mitjans del segle XX que de principis del segle XXI–; una proposta per a posar en marxa un marketplace per a la venda per internet –que només beneficia al propi Ajuntament ja que per al comerç implica un increment no menor de despesa–; i un enllumenat molt deficient per a la campanya de Nadal, han estat fins ara totes les accions que durant el 2020 s’han portat a terme des del nostre Ajuntament".

Per tot plegat, des de la Xarxa del Port demanen "a l’equip de govern i els responsables del departament de Promoció Econòmica, Turisme i Cultura que es posin a l’alçada de la situación actual i dirigeix les seves iniciatives, entre d’altres, en":

1.- Facilitar la digitalització del teixit econòmic: facilitant i potenciant el desenvolupament de la web de cada comerç; potenciar accions de màrqueting, publicitat i posicionament digitals; potenciar digitalment les diferents àrees comercials del municipi.

2.- Desenvolupar i posar en marxa accions comercials, amb col·laboració i participació de les associacions de comerciants, que potenciïn el comerç local i desenvolupin Cambrils com a pols d'atracció comercial de la comarca.

3.- Cuidar, millorar i potenciar el magnífic entorn urbà i natural que gaudim per tal de facilitar el passeig i la mobilitat i posar el marc adequat a l’alta qualitat que els nostres comerços estan assolint amb el seu propi esforç.

Segons el comunicat de l'entitat, "és de tothom sabut la situació devastadora que està deixant al seu pas la pandèmia de la COVID19 en l'economia local. El comerç de Cambrils la pateix per partida doble: u, som petits comerciants i dos, estem en zona turística.
Molts locals han tancat portes i molts d'altres a punt de fer-ho, i davant aquest efecte dominó, ens veiem obligats i al mateix temps, incòmodes, per haver d'adreçar aquest comunicat de premsa. Volem acabar dient, que el que ens hauria agradat, és poder comunicar amb satisfacció i orgull, el suport rebut". 

Comenta aquest article