Societat

Tradició

L'Associació d'Antics Alumnes la Salle suspèn el concurs de pessebres d'enguany per la covid-19

L'edició d'enguany hauria estat la número 63 d'aquest tradicional concurs pessebrístic

Per Lluís Rovira i Barenys

Pessebre confeccionat per l'Associació d'Antics Alumnes al vestíbul de l'Ajuntament, el Nadal de 2013
Pessebre confeccionat per l'Associació d'Antics Alumnes al vestíbul de l'Ajuntament, el Nadal de 2013 | Cedida

Dins de la celebració d'aquest Nadal tan especial condicionat per les mesures per frenar l'expansió del coronavirus, enguany, tampoc es farà el concurs de pessebres que aquest Nadal hauria d'haver arribat a l'edició número 63. L'Associació d'Antics Alumnes la Salle ja va notificar als concursants habituals aquesta mesura i al mateix temps els va encoratjar a seguir fent el pessebre a les llars per tal de mantenir aquesta tradició.

El concurs de pessebres té una llarga tradició a Cambrils, de la mà de l'Associació d'Antics Alumnes la Salle. El concurs, des de fa anys, ha comptat amb tres categories; la popular, la comercial que s'exhibeix en algun lloc de l'aparador d'un establiment, i la de diorames. L'any passat es va incloure la categoria especial per reconèixer alguna peculiaritat destacada dels muntatges presentades, per exemple, un tipus de figures especials o bé fer un pessebre amb figures de Playmobil. A banda, l'any passat el jurat també va afegir dues altres categories més: un premi per a la millor perspectiva i muntatge i un altre premi a la millor il·luminació i efectes.

Tampoc es fa el pessebre al vestíbul de l'Ajuntament

Membres de l'Associació d'Antics Alumnes també s'han encarregat, els darrers anys, de la confecció del pessebre que per aquestes dares s'instal·la cada any al vestíbul de l'Ajuntament. Enguany, pels mateixos motius de contenció de la pandèmia, tampoc s'ha confeccionat aquest pessebre. L'Associació d'Antics Alumnes la Salle espera reprendre l'activitat pessebrista normal de cara a l'any vinent

L’Apunt

u

Comenta aquest article