Informació general

Pressupostos

Ciutadans aposta per un pressupost que reforci les àrees de Turisme, Benestar Social i Promoció Econòmica

El portaveu de la formació, Juan Carlos Romera, ha anunciat que "Cs no donarà suport als comptes, ja que no eliminen despeses prescindibles i no prioritzen les actuacions destinades a combatre o minimitzar els efectes de la Covid-19

Per Redacció

Imatge de terrasses tancades al passeig d'Albert, aquest passat mes d'octubre
Imatge de terrasses tancades al passeig d'Albert, aquest passat mes d'octubre | Berta Ruiz

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cambrils aposta per un pressupost que "potenciï les regidories de Turisme, Benestar Social i Promoció Econòmica". Segons la formació taronja, "Ara mateix, aquestes àrees no poden patir cap retallada, perquè totes elles són imprescindibles, i han de rebre fins i tot més recursos", ha dit el portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Romera. En aquest sentit, ha explicat que la formació ha elaborat "un document amb una bateria de propostes que ha fet arribat a l’equip de govern" i ha lamentat que "tot i les reunions mantingudes i malgrat la valoració positiva, el govern municipal no estigui obert a incorporar cap de les propostes plantejades per Cs al pressupost del 2021". Per això, ha anunciat que "Cs no donarà suport als comptes, ja que no eliminen despeses prescindibles i no prioritzen les actuacions destinades a combatre o minimitzar els efectes de la Covid-19. Haurien de ser uns pressupostos de la reactivació econòmica i social i no ho són", ha destacat.

Pel que fa a les propostes concretes, Romera ha explicat que "donada la situació sanitària, és més que probable que algunes festes no es puguin celebrar i, per això, apostem per reduir aquestes partides i destinar-les a les regidories més implicades en la lluita per minimitzar els efectes econòmics i socials de la pandèmia". La proposta elaborada per Cs i presentada a l’equip de govern contempla també "reduir les despeses d’alcaldia en 150.000 euros".

A més, el portaveu municipal de Cs ha alertat que "el pressupost elaborat per l’equip de govern contempla un increment dels ingressos de l’Ajuntament durant el 2021 en un 1,5%, una situació massa optimista i que difícilment es complirà". Per això, Romera ha reclamat que "per prudència, facin els reajustaments necessaris i tinguin en compte que les dades econòmiques assenyalen que els ingressos de totes les administracions cauran de forma significativa durant l’any vinent. Seria millor adaptar ara el pressupost que no durant l’any, quan l’Ajuntament comprovi que no rep els ingressos que havia calculat, perquè això implicarà retallar partides", ha finalitzat.

Comenta aquest article