Informació general

S'intensifiquen les tasques de condicionament i adequació de les platges de cara a les festes de Setmana Santa

Per Berta Ruiz



Tasques d'adequació a la platja del Regueral, aquests darrers dies
Des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils s'està treballant durant aquestes setmanes en l'adequació de les platges del litoral cambrilenc, de cara a les properes festes de Setmana Santa.

A banda del manteniment que se'n fa durant els mesos d'hivern –amuntegant la sorra per evitar que les ventades i els cops de mar es mengin la platja– o els treballs de reparació i condicionament de les dutxes, rentapeus, les passarel·les de fusta i les casetes de salvament i socorrisme; en els propers dies s'intensificaran els treballs de neteja i millora de l'estat de les platges, davant l'arribada de turistes durant aquests dies festius.

En aquest sentit, la regidora de Turisme –Anna López– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquestes tasques de condicionament de les platges. A la platja del Regueral es remourà tota la sorra per oxigenar-la una mica i que no es vegi tan compacta i es despedregarà la zona entre el Pi Rodó i el final de la platja, que és el lloc on s'acumulen més pedres. S'aportarà més sorra i pedres a l'escullera situada a prop del Pi Rodó, perquè està una mica malmesa, s'eliminaran les herbes i es netejarà tota la zona. A banda, s'obriran les dutxes i es posaran en marxa els rentapeus i se n'afegiran d'altres, per donar servei a aquelles persones que durant els dies festius s'acostin a la platja. També s'arranjaran les passarel·les de fusta que donen accés a la platja i es repararà una de les rampes situades al tram final que es troba en mal estat. Segons va explicar Anna López, "per Setmana Santa no es pot fer un condicionament molt acurat, ni al 100%, perquè encara estem a la primavera i el temps és molt inestable".

D'altra banda, a la zona de la desembocadura de la riera del Regueral –lloc on s'hi estanca l'aigua– es traurà tota l'aigua bruta acumulada i es retirarà la sorra. Un cop s'assequi aquesta zona, s'incorporarà la nova sorra per tal que no s'hi quedi l'aigua estancada. Aquesta actuació també es farà a l'altre barranc, que desemboca a la zona propera de la platja de l'Horta de Santa Maria.

A la platja de la desembocadura de la riera d'Alforja també es faran treballs de neteja: es remourà i s'anivellarà la sorra, es despedregarà i es retiraran els residus que s'hagin acumulat. També estan previstos treballs de neteja, a les platges de la Llosa, ja que aquestes tres zones del litoral cambrilenc "són les platges que més s'usen", segons va explicar Anna López. Tot aquest condicionament de les platges haurà d'estar enllestit el cap de setmana abans de l'inici de Setmana Santa.

Servei de socorrisme

Durant els dies de Setmana Santa, entre el 6 i el 9 d'abril, també es posarà en funcionament el servei de socorrisme i salvament a les platges de Cambrils. Segons va explicar Anna López, el servei se centrarà sobretot a les zones properes al Cap de Sant Pere i a les zones de platja més properes al casc urbà, que tenen una major afluència i presència hotelera, "principalment per prevenció, ja que el bon temps pot fer que molta gent es vagi a banyar, i si passa qualsevol cosa, no tothom pot treure una persona de l'aigua". Després de Setmana Santa, el servei de socorrisme es reprendrà a partir del dia 12 de maig, i els següents caps de setmana fins a l'estiu.

A banda, durant aquests mesos d'hivern també s'han fet tasques de millora en la senyalització de les platges, col·locant els panells informatius al costat del mur situat entre la platja i el passeig –a la zona de Llevant– per evitar clavar a la sorra aquestes senyalitzacions. Quant als xiringuitos de platja, molts d'aquests ja podran obrir durant aquests dies, ja que el Pla d'Usos així ho contempla. Altres serveis, com el servei de ludoteca entrarà en funcionament de cara a l'estiu, amb una ampliació de les activitats i del seu l'horari.

Comenta aquest article