Informació general

Judici 17 i 18-A

Dinovè dia de judici: Es mostra el vídeo dels «mujahidins de Ripoll» en el que amenacen als «cristians»

En la sessió d'ahir del judici pels atemptats del 17 i 18 d'Agost de 2017 es va mostrar un vídeo inèdit gravat dalt d'un vehicle en el que hi viatjaven els components de la cèl·lula terrorista de Ripoll camí de París

Per ACN

Un dels cinturons d'explossius falsos que duien els jihadistes a Cambrils
Un dels cinturons d'explossius falsos que duien els jihadistes a Cambrils | ACN

En la sessió d'ahir del judici pels atemptats del 17 i 18 d'Agost de 2017 es va mostrar un vídeo inèdit gravat dalt d'un vehicle en el que hi viatjaven els components de la cèl·lula terrorista de Ripoll camí de París. En el vídeo es veu com Mohamed Hichamy, abatut a Cambrils, amenaçava els cristians: "Juro per Al·là, cristians, que veureu una cosa que us encantarà; que sapigueu que Al·là us ha preparat els 'mujahidins' de Ripoll". Aquest fragment de vídeo està gravat mentre anava de copilot en un cotxe juntament amb Youssef Aalla, mort a l'explosió d'Alcanar, camí de París. Allà van fer fotos i vídeos de la torre Eiffel i els seus entorns per, probablement, preparar-hi també un atemptat. El vídeo s'ha pogut visionar aquest dimarts durant el judici a l'Audiència Nacional.
Durant la sessió d'aquest dimarts, diversos mossos d'Esquadra i guàrdies civils han ratificat els seus informes pericials sobre telèfons, llapis de memòria, tauletes electròniques, càmeres i discos durs dels sospitosos, on van trobar nombrosos indicis sobre la preparació dels atemptats. Hi havia recerques sobre explosius, armilles, armes blanques, dispositius elèctrics, detonadors, vídeos jihadistes i possibles objectius. Entre aquests últims destaquen la Torre Eiffel de París, el Camp Nou, la Sagrada Família, la macrodiscoteca Colossos de Lloret de Mar o el festival de música Rototom Sunsplash de Benicàssim, que aglutina milers de persones. També hi ha recerques sobre Benicarló, altres punts de la demarcació de Castelló, Sitges, així com zones de festa tant heterosexual com homosexual i llocs de culte islàmics, a més d'imatges de Tolosa de Llenguadoc.

En una càmera es van localitzar desenes de fotos i alguns vídeos de l'entorn de la Torre Eiffel de París. No són imatges típicament turístiques, sinó que no hi surten els protagonistes i no ensenyen la torre sencera, sinó els seus peus i entorns. Fins i tot, en un vídeo es pot veure com es fixen en els vianants de la zona, la multitud i una furgoneta aparcada ben a prop del monument.

Els "mujahidins" de Ripoll

En el vídeo gravat dins del cotxe mentre anaven cap a la capital francesa, Hichamy, de copilot, deia, entre rialles, que Al·là enviarà els 'mujahidins' de Ripoll. Youssef Aalla conduïa i també advertia: "Enemics d'Al·là, anirem a per vosaltres amb homes, amb homes". Després, Hichamy adoctrinava el seu amic dient-li que el seu idioma principal havia de ser l'àrab i després el 'chelha', un dialecte amazic que es parla a la zona del Rif marroquí, d'on són originàries les seves famílies. Després podia parlar una mica de català i castellà. Però l'instava a parlar correctament el rifeny. El vídeo va ser gravat probablement per Omar Hichamy.

A més, es va poder determinar que un dels mòbils analitzats, de Hichamy, havia estat a principis de juny del 2017 al passeig de les Palmeres de Cambrils. També va estar prop d'uns laboratoris d'un polígon de Badalona que fabriquen productes d'higiene i cura personal i que utilitza productes químics. També es van trobar converses de l'aplicació Wallapop per comprar bombones de butà i refrigeradors, així com recerques de possibles verins com cianur i llavors de ricí, a més d'empreses de lloguer de cotxes per llogar vehicles totterreny.

 

Comenta aquest article