Informació general

Dotze productors de coliflor i escarola de la Cooperativa aconsegueixen el certificat de qualitat Eurep-Gap

Per Redacció



12 productors de coliflor i escarola de la Cooperativa Agrícola han rebut el certificat Eurep-Gap
La Cooperativa Agrícola ha aconseguit renovar la certificació de qualitat Eurep-Gap en les produccions d'escarola i coliflor. Durant dos dies els tècnics de l'empresa certificadora de la norma han realitzat una auditoria a les instal·lacions de la Cooperativa acompanyats dels tècnics del departament de qualitat de la Cooperativa. L'empresa certificadora ha revisat unes quantes finques escollides i tota la documentació corresponent.

Les exigències dels mercats i poder garantir un mínim preu al productor fan que cada vegada més les empreses implantin sistemes de gestió de la qualitat en els seus productes i d'aquesta manera trobar menys limitacions a l'hora de vendre. El protocol de l'Eurep-Gap és un dels més valorats per poder entrar en els mercats europeus i s'està estenent molt també en el sector de la fruita, els cítrics, i la verdura.

Aconseguir aquest tipus de certificació no és fàcil. Calen certs canvis en la manera de treballar i respectar unes normes molt exigents. Els canvis afecten tota la cadena de producció de l'aliment. Des de les pràctiques del pagès, fins a l'entrega del producte al client. El sistema Eurep-Gap assegura el control i registre dels productes  des de la seva fase de producció al camp (fitosanitaris, els adobats o la sembra que utilitza el pagès) tot recollit en el corresponent quadern de camp.

El protocol passa també pel desenvolupament de les bones pràctiques per part del pagès i de la Cooperatica, com per exemple un bon estat de les intal·lacions, controls sanitaris, laborals, un envasat de qualitat i degudament identificat d'acord amb les normes establertes que identifiqui el producte en qualsevol lloc que es trobi fins arribar al consumidor final.

Enuany un total de 12 productors, socis de la Cooperativa, han aconseguit la distinció, englobant un total de 12 hectàrees de coliflor i 14 hectàrees d'escarola.

Comenta aquest article