Societat

Gastronomia

El restaurant Can Bosch manté l'estrella Michelin per 36è any consecutiu i Rincón de Diego per 16è any

Una de les novetats ha estat la distinció amb una estrella Michelin al restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant. És la primera per a la comarca prioratina i la setena de la demarcació tarragonina

Per Redacció

Gala de la Guia Michelin amb Cayetana Guillén Cuervo i Miguel Ángel Muñoz, com a presentadors, a Madrid
Gala de la Guia Michelin amb Cayetana Guillén Cuervo i Miguel Ángel Muñoz, com a presentadors, a Madrid | Cedida per la Guia Michelin
Els dos restaurants cambrilencs, Can Bosch i Rincón de Diego, revaliden l'estrella Michelin per a la guia de l'any 2021. El restaurant Can Bosch conserva aquesta distinció per 36è any consecutiu, mentre que el restaurant Rincón de Diego l'obté per 16è any consecutiu. Una de les novetats d'enguany ha estat la distinció amb una estrella Michelin al restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant (Priorat). Es tracta del primer establiment de la comarca prioratina que obté aquest reconeixement i s'afegeix a la llista de restaurants de la demarcació de Tarragona amb aquesta distinció. En total n'hi ha set amb una estrella Michelin: els dos restaurants cambrilencs, els dos d'Ulldecona –L'Antic Molí i Les Moles–, el restaurant Deliranto de Salou –que la manté l'estrella després d'aconseguir-la l'any passat–, el Villa Retiro de Xerta i, ara, el Quatre Molins de Cornudella de Montsant.

No entra cap nou restaurant amb tres estrelles

La gala de les estrelles Michelin –marcada per l'escenari de pandèmia– ha tingut enguany una edició telemàtica presentada per Cayetana Guillén Cuervo i Miguel Ángel Muñoz des de la Reial Casa de Correus de Madrid, on una de les notícies destacades ha estat que no ha entrat cap nou restaurant amb tres estrelles. Així, la guia segueix reconeixent enguany 11 establiments, entre els quals es mantenen els catalans Celler de Can Roca, Lasarte i ABaC.
 
Els restaurants Bo.TiC, de Corçà (Baix Empordà), del xef Albert Sastregener, i Cinc Sentits, a Barcelona, del cuiner Jordi Artal, han aconseguit la seva segona estrella a la Guia Michelin d'Espanya i Portugal 2021. També s'ha anunciat l'entrada de tres establiments catalans amb la seva primera estrella, dels 19 reconeguts. Es tracta d'Atempo a Sant Julià de Ramis (Gironès) i Quatre Molins de Cornudella de Montsant (Priorat) –liderat pel xef Rafel Muria–, així com L'Aliança 1919 d'Anglès (Selva), que la recupera després de perdre-la el 2014. Com a novetat, la guia vermella ha incorporat una nova categoria, l'estrella Verda, en reconeixement als que vetllen per la sostenibilitat.

La nova categoria: Estrella Verda

La guia, alineada amb la lluita global per un món més sostenible, ha introduït una nova categoria per a reconèixer els restaurants i xefs particularment compromesos amb la defensa del medi ambient. Així, l'Estrella Verda cerca premiar l'esforç d'aquests establiments i fer-se ressò de les millors pràctiques gastronòmiques en el terreny de la sostenibilitat.

Han estrenat el reconeixement 21 establiments, entre els quals hi ha Casa Albets de Lladurs, Lleida; Cocina Hermanos Torres, de Barcelona; Els Casals, de Sagàs, a Barcelona; L'Antic Molí, d'Ulldecona, Tarragona; Les Cols, d'Olot, Girona; Lluerna, de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, i Somiatruites, d'Igualada, Barcelona.

53 nous BibGourmand, deu catalans

A més dels guardonats amb les estrelles Michelin, la distinció Bib Gourmand augmenta enguany amb 53 establiments, engreixant el llistat fins als 300 restaurants. Aquest increment assenyala, per als inspectors de la guia, que 2020 ha estat un gran any. Des del 1996, la distinció reconeix establiments que destaquen por una molt favorable relació qualitat preu. En total, deu són catalans.

Hi ha Berbena, a Barcelona; Brots, a Poboleda, Tarragona; Ca L'Amagat, a Bagà, Barcelona; Cal Xirricló, a Balaguer, Lleida; Casa Albets, a Lladurs, Lleida; Dos Cuiners, a Mataró, Barcelona; El Racó, a Sant Climent de Llobregat, Barcelona; Garbí, a Castellar del Vallès, Barcelona; La Mundana, a Barcelona, i Roc'n'Cris, a Aubèrt, Lleida.

Comenta aquest article