Cultura

Música

Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach actuen a La Cripta, després de diversos ajornaments

El concert –emmarcat en el Festival Accents– estava programat inicialment pel 15 de novembre i s’ha acabat realitzant pràcticament un mes després

Per Andreu Dalmau

Un moment del concert del duo format per Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach, ahir, a la Cripta
Un moment del concert del duo format per Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach, ahir, a la Cripta | Andreu Dalmau

Aquest dimarts hagués fet un mes de l’ajornament del concert d’Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach que finalment es va poder dur a terme ahir diumenge al vepsre. El duo va presentar a la Cripta de l’Ermita un programa a mig camí entre la cançó melòdica, la cobla i el flamenc que va captivar al públic. El concert, emmarcat en el Festival Accents i dins d’un petit cicle de tres concerts de flamenc, va reunir a la Cripta a un públic considerable tenint en compte les circumstàncies. La veu de Vinardell i la guitarra i els cors de Laudenbach van posar els pèls de punta als presents amb una música plena de sentiment i emoció.

El programa estava integrat per un seguit de cançons del seu últim disc, "A solas", i del seu pròxim, que veurà la llum aquesta primavera. Una de les cançons que més van agradar al públic van ser "Jo que tot ho perdo", una cançó escrita per la mare d'Isabel Vinardell, segons va explicar ella mateixa. També va arribar especialment la cançó que dona nom al disc, "A solas", i "Nana del presó" composta per Laudenbach. Segons van explicar les músiques, les cançons que integren el seu pròxim disc –que ja ha estat enregistrat– són poemes escrits per diferents artistes que reflexionen sobre la llibertat d’expressió.

Part més íntima del concert

El concert va agafar un aire més íntim a mesura que avançava. Entre cançó i cançó, les cantants van mostrar-se agraïdes de poder tocar a la Cripta donada la complicació de la situació sanitària. "Avui en dia és un privilegi poder tocar, però ho és encara més tocar en llocs tan bonics com La Cripta" va dir Isabelle Laudenbach. També van animar al públic a cantar amb elles en una cançó, però la proposta no va tenir molt d’èxit i elles s’ho van prendre amb humor.

Ja cap al final de l’actuació, Vinardell va explicar que "estan fent experiments" per incloure el 'zapateao' a les seves composicions i va fer una demostració en un parell de cançons. En una de les darreres va anar més enllà i va regalar al públic un ball flamenc que va encisar a tothom. Després dels aplaudiments del públic i per acabar el concert, Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach van oferir com a bis una meravellosa interpretació de la famosa cançó "Volver".

La propera cita a la Cripta de l’Ermita és el concert del Manel Fortià Trio, el proper diumenge 20 de desembre. Les entrades costen 10€ i es poden adquirir a entradium.com.

Comenta aquest article