Informació general

Més de 170 professionals participen en la jornada de difusió sobre els ensenyaments professionals de serveis socioculturals

Per Berta Ruiz

 

Pia Ferrer, Ramón García Mateos i Salvador Soler en la cloenda de la jornada d'ahir, al Centre Cultural
El Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils va acollir durant la jornada matinal d'ahir la "Jornada de difusió de la família professional de serveis socioculturals i a la comunitat, a Tarragona i a les Terres de l'Ebre",
organitzada des de la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l'Àrea d'Ensenyament i Formació de l'Ajuntament de Cambrils. Una jornada d'estudi i debat sobre l'àmbit de la formació professional, tant en els cicles formatius de grau mitjà com de grau superior.

La jornada es va iniciar entorn a dos quarts de deu del matí, i va comptar amb la presència del
director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats –Josep Francí–.  Seguidament es va iniciar la jornada de treball amb tres xerrades: "Noves demandes socioeducatives, nous professionals", a càrrec de Pilar Nus; "Els professionals de serveis socioculturals i a la comunitat a l'àmbit local", que va anar a càrrec de la Cap de l'Àrea d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils –Hortènsia Grau–, i "Perspectives de futur de la Família Professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat" a càrrec de Salvador Soler.

A partir de dos quarts de dotze del matí, es van iniciar
un seguit de taules rodones simultànies que van abordar diferents àrees de treball: l'àrea d'educació, l'àrea de benestar social i l'àrea cultural i de lleure. En cadascun dels debats es va comptar amb la presència de nombrosos professionals de diferents centres educatius, educadors especials o persones vinculades amb l'administració. Un cop finalitzades les diverses taules rodones, es va obrir un espai de conclusions que va abordar les principals qüestions exposades durant la jornada de treball, amb Pilar Figueres –professora de l'IES Vidal i Barraquer de Tarragona–, Alícia Gamundi –professora de l'IES de l'Ebre de Tortosa– i Josep Sanahuja –professor de l'IES Gaudí de Reus–.

Finalment, entorn les dues del migdia, es va fer l'acte de cloenda, que va anar a càrrec de Pia Ferrer –secretària del Comitè d'Experts en Formació de Recursos Humans en l'Àmbit dels Serveis Socials– i el regidor d'Ensenyament i Formació de l'Ajuntament de Cambrils –Ramón García Mateos– i l'inspector d'Educació dels Serveis Territorials d'Educació de Tarragona –Salvador Soler–.


Ramón García Mateos es mostrava molt satisfet, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, de l'èxit de la jornada. Segons el regidor, "sempre vam dir que aquest era un esdeveniment molt important i estem molt orgullosos de ser els amfitrions i la seu d'aquesta jornada. Al final s'han superat totes les expectatives, perquè nosaltres esperàvem un centenar de persones i gairebé s'ha doblat la xifra, amb uns 170 inscrits". El regidor d'Ensenyament i Formació va destacar que "és important que es compti amb Cambrils a l'hora d'organitzar una activitat d'aquestes característiques, i que no marxi sempre ni a la capital de província, ni a la capital de comarca, que Cambrils també pugui ser seu per a aquest tipus d'activitats. Per altra banda, això també implica que des de l'Ajuntament s'estan fent les coses bé".

Comenta aquest article