Informació general

Residus

L'entitat Al Camp Residu Zero recull muntanyes de brossa i residus a Cambrils, Tarragona, Reus i Valls

Per Redacció

Imatge de la recollida de residus al barranc de la Mare de Déu del Camí, ahir al matí
Imatge de la recollida de residus al barranc de la Mare de Déu del Camí, ahir al matí | Cedida

Al Camp Residu Zero va reunir, ahir diumenge, un grup de voluntaris per participar al #ResiduZeroChallenge. L'objectiu d'aquesta acció, que també formava part del  Catalunya Clean Up Challenge, era recollir residus a quatre municipis del Camp de Tarragona, de manera simultània: Tarragona, Reus, Valls i Cambrils. 

A Cambrils, el grup de neteja local @TakingRubbish va netejar el barranc de la Mare de Déu del Camí amb la col·laboració d'una vintena de voluntaris. Van recollir llaunes i ampolles de plàstic, joguines i objectes com rodes, mànegues o fustes. A Tarragona, una vintena de persones van recollir brossa al Camí del Loreto, on s'hi troben diversos abocadors il·legals. Concretament es va recollir 1 metre cúbic de vidre, 4 metres cúbics d'envasos i 600 kg de rebuig-voluminosos (fustes, un lavabo, rajoles, rodes, mànegues...). A Reus es van realitzar dues neteges. D'una banda, a la zona de l'institut Domènech i Montaner, on una trentena de voluntaris va recollir 45kg de vidre, 140kg d'envasos, 62kg de resta i altres residus voluminosos. D'altra banda, al Camí del Molinet, es van recollir molts envasos i objectes voluminosos com un sofà i un lavabo. A Valls, una desena de voluntaris van actuar al Torrent del Catllar, on es van recollir, sobretot, moltíssimes tovalloletes higièniques, provinents de les aigües residuals.

Denunciar qualsevol zona bruta, abocador il·legal o acció imprudent

Molts veïns que passejaven per les zones es van aturar a agrair i felicitar als voluntaris per la feina feta. Els membres de l'entitat Al Camp Residu Zero van quedar molt satisfets per l'acollida que van tenir totes les accions i esperen que aquestes zones no es tornin a embrutar. Per això, volen demanar a tota la població que informin a les seves xarxes socials i denunciïn als ajuntaments qualsevol zona bruta, abocador il·legal o acció imprudent. A banda, animen a reduir la generació de residus del dia a dia, per a que aquests no acabin llençats al medi natural.
 
Al Camp Residu Zero és una entitat que treballa per aconseguir uns espais verds lliures de brossa i per promoure un estil de vida sostenible i respectuós amb el planeta. Aquesta entitat porta un any i mig realitzant recollides de residus arreu del Camp de Tarragona.
 
Diferents imatges de la recollida de deixalles a Cambrils