Informació general

L'Ajuntament posa en marxa el servei Cambrils Emprèn per fomentar l'autoocupació i la creació d'empreses

Per Judit Pinazo



Robert Benaiges i Oliver Klein, ahir al matí en roda de premsa
L'Àrea de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament posa en marxa dues eines per fomentar l'autoocupació i la creació d'empreses al municipi. La iniciativa es va presentar ahir al matí a l'Ajuntament i a l'acte van assistir-hi el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– i l'alcalde –Robert Benaiges–.  Sota el nom Cambrils Emprèn, l'Ajuntament posa en marxa un Punt d'Informació o Orientació al Servei de Creació d'Empreses i el servei Cambrils Emprèn en Digital.

Tot i que el servei es va presentar ahir al matí, ja fa temps que l'Ajuntament atenia persones amb inquietuds al voltant de la posada en marxa d'empreses. Per aquest motiu i vist l'elevat nombre de llicències d'obertura d'establiments que se sol·liciten al municipi, l'Ajuntament va decidir crear un servei especialitzat en l'àmbit de l'autoocupació i la creació d'empreses.

Des de l'any 2005 l'Ajuntament compta amb l'homologació del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya per tal que l'Àrea de Promoció Econòmica pugui actuar com a punt d'informació i orientació del Servei de Creació d'Empreses de la Generalitat. Els punts d'informació tenen l'objectiu d'inscriure les persones interessades en el Servei Autoempresa de la Generalitat, informar i orientar els tràmits per crear una empresa, informar i orientar sobre els ajuts i facilitats per a la creació d'empreses, lliurar les guies i els impresos que proporcionarà el Departament de Treball i Indústria per facilitar la preparació a la persona emprenedora.

És indispensable per posar en marxa un negoci a Cambrils comptar amb un resolució favorable per part de l'Ajuntament perquè després el Departament de Treball i Indústria de la Generalitat doni el vistiplau a la creació de l'empresa.

Segons Klein el Cambrils Emprèn permetrà estar més a prop de les empreses i conèixer les seves necessitats i poder així planificar i dissenyar accions de suport al món empresarial. Tot plegat explicava Klein, amb l'objectiu  de crear més riquesa i més ocupació al municipi. Actualment es realitzen una mitja de 12 visites per setmana. De totes les persones que accedeixen al servei una és susceptible de rebre ajudes per part de la Generalitat.

En definitiva, el servei Cambrils Emprèn vol oferir assessorament i ajuda a aquelles persones que vulguin posar en marxa un negoci. El servei està ubicat a les oficines de l'OAC a l'Ajuntament i l'horari d'atenció és dilluns de 14 a 18 hores i els dimecres de 8 a 15 hores. Es pot concertar cita a través de l'OAC.

Cambrils Emprèn en Digital

Un altre dels serveis que ofereix el Cambrils Emprèn és el Cambrils Emprèn en Digital, que permet rebre per correu electrònic informació sobre noves convocatòries en matèria d'ajuts i subvencions per a la iniciativa privada. Per accedir-hi cal donar-se d'alta al servei a www.cambrils.org/empren.

Un cop omplert el formulari de sol·licitud del servei, on cada empresari s'ha d'identificar, crear un perfil i definir quin tipus d'informació vol rebre, el servei enviarà al sol·licitant diàriament un recull sobre les convocatòries i ajudes tant des de l'administració local com fin de la comunitària.

Comenta aquest article