Informació general

Benestar social

La Fundació «la Caixa» col·labora econòmicament amb l'esplai per a persones amb discapacitat psíquica Gripau Blau

Per Redacció

Usuaris de l'esplai El Gripau Blau amb les monitores del servei
Usuaris de l'esplai El Gripau Blau amb les monitores del servei | Cedida

L’esplai municipal per a persones amb discapacitat psíquica Gripau Blau ha rebut una col·laboració de CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, quecontribueix a finançar els casals de l’estiu passat. L’aportació de 4.500 euros cobreix el 60% del cost total de contractació d’aquest servei. Després d’haver hagut de suspendre totes les activitats de l’esplai per la declaració de l’estat d’alarma, una vegada es van aixecar part de les restriccions, l’esplai va reprendre l’activitat amb els casals amb un format diferent i adoptant mesures extraordinàries addicionals perquè el perfil de les persones usuàries és considerat de risc. A més, l’Ajuntament de Cambrils va augmentar el nombre de places dels casals per donar resposta a les necessitats.

La regidora de Benestar Social i Salut, Hélène Arcelin, ha agraït la col·laboració de la Caixa en un servei que considera essencial per compensar les deficiències d’esbarjo, estimular la socialització i potenciar l’autonomia de les persones usuàries al mateix temps que facilita i complementa les tasques familiars.

Espai lúdic per a persones amb discapacitat

El servei municipal ofereix les persones amb discapacitat un espai lúdic especialitzat que cobreixi la seves necessitats de lleure. L’esplai, ubicat al Centre Cívic Alba, està destinat a persones a partir de 6 anys empadronades a Cambrils i que tinguin reconeguda la condició de persona amb discapacitat. Durant el curs escolar l’esplai obre els dissabtes de 10 a 13 hores i durant el juliol i agost s’ofereixen els casals de dilluns a divendres de 10:30 a 13:30. A més, durant tres dies del mes d’agost es realitzen les colònies de l’esplai, que enguany no s’han pogut portar a terme.

L’Apunt

L'Acció Social, un dels pilars de la Fundació "la Caixa"
Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país.

Comenta aquest article