Cultura

Concert

Emotiu concert del tenor Roger Padullés a la Cripta amb motiu del 35è aniversari de l'Escola Municipal de Música de Cambrils

L’exalumne de l’EMMC va presentar un repertori integrat per lied, òpera i sarsuela acompanyat pel pianista Alan Branch

Per Andreu Dalmau

Roger Padullés, en un moment de la seva intervenció, acompanyat al piano per Alan Branch
Roger Padullés, en un moment de la seva intervenció, acompanyat al piano per Alan Branch | Andreu Dalmau

La Cripta de l’Ermita va acollir, ahir al vespre, un concert del tenor Roger Padullés, exalumne de l’Escola Municipal de Música de Cambrils, acompanyat per Alan Branch al piano, amb motiu de la celebració del 35è aniversari de l’EMMC. El tenor de Sallent té una ampla experiència internacional que l’ha portat a actuar a grans teatres com la Opéra National du Rhin (Estrasburg), el Gran Teatre del Liceu o el Teatro Real de Madrid. Quan no està immers en projectes operístics, també interpreta lied. Més concretament, és especialista en lied alemany, gènere que va estudiar durant molts anys a Friburg.

Precisament, l’obra d’un compositor germànic va ser la que va obrir el concert. A la primera part, Padullés i Branch van interpretar “Dichterliebe” (Amor de poeta) de Robert Schumann. L’obra, un conjunt de setze lieds, va agradar tant al públic que va haver-hi aplaudiments prematurs que van interrompre el salt entre un lied i el següent. L’emoció del públic va haver d’esperar fins al final de la primera meitat del concert quan van premiar l’excel·lent interpretació dels músics amb un llarg aplaudiment.

Després d’un petit descans de cinc minuts i abans de començar la segona part, Padullés va voler agrair la invitació a participar en la celebració del 35è aniversari de l’Escola de Música. També va fer memòria i va recordar els seus inicis amb la música, a l’antic edifici de l’EMMC a la plaça del Pòsit. “Recordo que moltes vegades feia classe de flauta amb l’olor de calamars a la romana de fons”, va dir el tenor relaxant un ambient fins aleshores més seriós.

A la segona meitat, Padullés va cantar la famosa ària “La fleur que tu m’avais jetée” de l’òpera “Carmen” de Bizet i “Por el humo” de “Doña Francisquita”, obra del compositor català Amadeu Vives. Després, el cantant va cedir l’escenari al complet a Alan Branch per reduir l’esforç que suposa interpretar tres àries seguides. Mentre el tenor descansava, el pianista britànic va tocar en solitari “Triana” de la “Suite Iberia” d’Isaac Albéniz i, per últim, tots dos van interpretar “Dein ist mein ganzes Herz” del compositor alemany Franz Léhar.
Per rematar el concert, tenor i pianista van oferir com a bis una espectacular interpretació de la “Cançó d’amor i de guerra” que va aixecar dels seients a tots els espectadors de La Cripta. L’ovació dels assistents va ser tal que no es va notar l’absència de públic al 50% de la sala. L’èxit de Roger Padullés i Alan Branch va ser total i merescut.

La propera cita a la Cripta de l’Ermita és el concert d’Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach en el marc del Festival Accents. Les entrades es poden adquirir a entradium.com i els preus varien entre els 7 i els 10 euros.

 

Comenta aquest article