Informació general

Covid-19

Catalunya continuarà a la fase 1 i no passarà a la fase 2 fins el 21 de desembre

A Cambrils, els índexs han empitjorat en els darrers dies passant d'un nivell de risc de rebrot "alt" a "molt alt" i la taxa de reproducció de l'epidèmia se situa en 1,31

Per Redacció

Ambient al carrer Consolat de Mar, aquest passat diumenge
Ambient al carrer Consolat de Mar, aquest passat diumenge | Lluís Rovira i Barenys

Catalunya no avançarà dilluns vinent, 7 de desembre, a la fase 2 de la reobertura –segons s'havia fixat en el calendari inicial del Govern de la Generalitat–. Així s'ha fet saber, fa una estona, a la roda de premsa de la consellera de Salut, Alba Vergés. Aquesta decisió s'ha pres arran de l’empitjorament d’un dels indicadors de referència: la velocitat de reproducció del virus (Rt), que ha superat el topall màxim del 0,9, que havia marcat el govern. D'aquesta manera, Catalunya seguirà quinze dies més a la fase 1, és a dir, fins el dilluns 21 de desembre, sempre que la Rt disminueixi i es mantingui la tendència a la baixa dels ingressos hospitalaris.

Així mateix, i pel cap baix, els centres comercials hauran de romandre tancats set dies més, mentre que sector de la restauració no podrà ampliar la cabuda interior al 50% i el sector de la cultura no podrà avançar fins al 70%.

La regió sanitària del Camp de Tarragona es manté per sota del topall (0,75)

Paralitzant la reobertura, el govern ha descartat de moment fer-la de manera asimètrica. En aquest sentit, hi ha tres regions sanitàries el Camp de Tarragona (0,75), les Terres de l’Ebre (0,79) i la Catalunya Central (0,84), que compleixen amb el topall del 0,9 de la Rt.

Cambrils passa de nivell "alt" a "molt alt"

A nivell local, a Cambrils, els índexs han anat empitjorant en els tres darrers dies. Segons les darreres dades, l'índex de risc de rebrot ha passat d'alt a molt alt, amb un cert repunt de la incidència de casos. Actualment, l'índex de risc de rebrot a Cambrils se situa per damunt dels 200 punts, concretament, està en 282,83 quan el passat 23 de novembre havíem aconseguit passar de Molt Alt a Alt. La taxa de reproducció de l'epidèmia també s'enfila per sobre de l'1, i se situa en 1,31.

Comenta aquest article