Informació general

L'Ajuntament presenta la primera guia de serveis de Cambrils, de la qual se'n repartiran 15.000 exemplars

Per Berta Ruiz



Laura Forcadell i Robert Benaiges, ahir en la roda de premsa de presentació de la guia de serveis
Ahir es va presentar en roda de premsa la primera guia de serveis de Cambrils, editada per l'Ajuntament de Cambrils i elaborada des de l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

A l'acte de presentació d'aquesta guia hi van ser presents l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i la responsable de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) –Laura Forcadell–. La guia és un recull dels serveis que s'ofereixen des de l'administració municipal i des d'altres àmbits que s'hi relacionen. Segons va dir Robert Benaiges, aquest és "un nou instrument, que considerem fonamental, per tal de donar informació a tota la ciutadania de tot allò que poden trobar a l'Ajuntament i als departaments. Informar la ciutadania i també les persones nouvingudes, que poden conèixer en detall aquests serveis i els principals elements que identifiquen la nostra ciutat". Robert Benaiges es va mostrar molt satisfet de poder comptar amb "un instrument d'informació molt potent i molt vàlid", dins d'aquesta "filosofia de donar una millor oferta de serveis".

Laura Forcadell, per la seva banda, va explicar en la roda de premsa de presentació la intensa tasca feta des de l'OAC durant prop de 2 anys de treball per crear aquesta guia. Segons Laura Forcadell, "havíem de tenir una informació integral de tot, i a més havia d'estar endreçada. Hem anat recopilant la informació i actualitzant-la, perquè som una ciutat que creix constantment". A més, segons va explicar, la guia s'haurà d'anar actualitzant cada cert temps, per introduir nous serveis, nous equipaments o d'altres canvis.

15.000 exemplars

La guia de serveis compta amb unes 350 fitxes informatives, estructurades en quatre grans àmbits: la ciutat, la casa, el ciutadà i l'empresa i la feina. En l'apartat "La ciutat" s'inclouen tots els serveis sanitaris i d'emergències, educatius, administratius, culturals, educatius i de lleure i oci. En l'apartat "La casa" s'hi poden trobar informacions relacionades amb l'habitatge, subministraments per a la llar o permisos d'obra. En l'àmbit relacionat amb "El ciutadà" la guia contempla tots els serveis administratius, cursos i activitats que s'ofereixen a Cambrils o els diferents ajuts i subvencions que es poden sol·licitar. Finalment, en l'apartat "L'empresa i la feina" hi ha un recull d'adreces i contactes en relació a tramitacions generals relacionades amb serveis municipals entorn el món laboral i l'empresa. Cada entrada d'aquesta guia compta amb una petita descripció, una relació de telèfons de contacte, adreces, fotografies de cada servei i el lloc on s'hi ubiquen.

A banda, la guia de serveis també recull en les seves primeres pàgines explicacions sobre els elements més identificadors de Cambrils, com la seva bandera, el seu escut, els fills il·lustres de Cambrils, les festes més tradicionals o els llocs més emblemàtics i històrics de Cambrils. També hi ha unes pàgines amb el plànol de la ciutat fraccionat en zones, on s'hi ubiquen els diferents serveis que s'expliquen. S'han editat un total de 15.000 exemplars de la guia, que es repartiran en els propers dies per totes les cases de Cambrils, i també es donarà a totes les persones nouvingudes que s'empadronin al municipi.

Comenta aquest article