Informació general

Transport

El servei de transport adaptat va donar servei a 64 persones i el servei de transport adaptat escolar a 22 alumnes durant l'any 2019

Per Berta Ruiz

Usuaris del servei de transport adaptat escolar són alumnes del Centre Alba, situat a la plaça de Carles Roig
Usuaris del servei de transport adaptat escolar són alumnes del Centre Alba, situat a la plaça de Carles Roig | Berta Ruiz

El plenari municipal del passat 30 de novembre va aprovar, per unanimitat, dos convenis de col·laboració entre l'Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal del Baix Camp per al servei de transport adaptat corresponent a l'exercici de 2020 per un costat i, per al servei de transport escolar adaptat del curs en vigor 2019-2020. La regidora de Benestar Social –Hèléne Arcelin– va ser l'encarregada d'exposar ambdós punts.

Per un costat, pel que fa al conveni del servei de transport adaptat, Arcelin va explicar que "l'Ajuntament de Cambrils té la titularitat d'un servei de transport adaptat registrat a la Generalitat. Aquest servei es va posar en funcionament l’any 1990, en resposta a les dificultats en l’accés als serveis socials especialitzats, centres d’educació especial i programes de serveis socials per part de persones amb disminució i gent gran, empadronades al municipi". El servei s’ha prestat sense interrupció fins l’actualitat. L'any 2008, la Generalitat va delegar la competència del servei de transport adaptat al Consell Comarcal del Baix Camp, ens amb el què l'Ajuntament té aquest conveni.

El servei regular cobreix tres rutes: Cambrils; Cambrils-Reus; Cambrils-Reus-Tarragona i també es realitzen serveis esporàdics per desplaçar als usuaris/àries de l’Esplai Gripau Blau i actes solidaris per a gent gran, com el dinar solidari anual per residents que estan sols. Tal com va apuntar Arcelin, si parlem del servei en xifres, en l’exercici 2019 van ser transportades de manera regular a un servei social especialitzat d’atenció diürna: 64 persones (28 homes i 36 dones):

-    Centre de dia per a gent gran: 28 persones (9 homes i  19 dones). 18 dels quals, majors de 85 anys.

-    Centre de dia per a persones amb discapacitat: 3 persones (2 homes i 1 dones), menors de 65 anys.

-    Centre ocupacional per a persones amb discapacitat: 28 (16 homes i 12 dones), menors de 65 anys.

-    Tardes al Casal (servei municipal): 26 persones (8 homes i18 dones), majors de 65 anys.

  • Serveis esporàdics: 72 persones (28 homes i 44 dones).

El cost de tot el servei de transport adaptat –social i escolar) va ser de 240.482 euros, el finançament per part del Consell Comarcal va ser de 80.179,83 euros (55.383,8 euros en concepte de Transport adaptat i 24.796,03 euros en concepte de Transport escolar a centres d’educació especial). Per tant, el cost a càrrec de l’Ajuntament va ser de 137.454,25€ (57,16% del cost total del servei).

Servei de transport adaptat escolar

Per altra banda, també es va aprovar el conveni corresponent al transport adaptat escolar. Segons va defensar Arcelin, "el transport escolar adaptat està vinculat amb Ensenyament és un servei obligatori que transporta a l’alumnat cambrilenc escolaritzat a Centres d’Educació Especial (Centre Alba, Escola Nostra Senyora del Mar i Escola Font del Lleó) i el preu l’ha de satisfer el Consell Comarcal del Baix Camp que paga 9,38€ (iva inclòs) diari per cada alumne o usuari transportat.

 El servei de Transport escolar a Centres d'Educació Especial transporta a 22 alumnes:

  • Centre Alba: 9 alumnes (5 nenes i 4 nens)

  • Escola Nostra Senyora del Mar: 6 alumnes (5 nenes i 1 nen)

  • Escola Font del Lleó: 7 alumnes (2 nenes i 5 nens)

Comenta aquest article