Cultura

Llibre il·lustrat

El taller «El Quadern de l'avi» arriba a totes les escoles cambrilenques

El Departament d'Educació de l'Ajuntament ha impulsat un taller didàctic destinat a treballar la història de Cambrils amb "El Quadern de l'avi", elaborat per la Revista Cambrils, i dirigit a l'alumnat de 6è de primària

Per Redacció

Un moment del taller a una aula de l'escola La Bòbila
Un moment del taller a una aula de l'escola La Bòbila | Cedida

El Departament d'Educació de l'Ajuntament ha impulsat un taller didàctic destinat a treballar la història de Cambrils amb "El Quadern de l'avi", elaborat per la Revista Cambrils, i dirigit a l'alumnat de 6è de primària. L'activitat didàctica, que es porta a terme aquest trimestre a tots els centres docents del municipi, estava prevista inicialment per al curs passat a 5è i es va haver de suspendre pel confinament. Enguany és la segona edició d'aquest taller que per primer cop es va impartir el curs 2016-2017.

Els autors del quadern, la il·lustradora Laia Ferraté i l'historiador Ignasi Martí, expliquen aspectes de l'elaboració del llibret il·lustrat amb el que es narra l'evolució històrica del municipi des del Neolític fins els nostres dies. La protagonista de la història és la Camí, una nena cambrilenca de deu anys que es trasllada al pis dels avis al Barri Antic de Cambrils, on troba un quadern amb un recull inacabat de diferents episodis de la història de Cambrils.

Aquest dilluns 30 els autors han visitat l'escola La Bòbila, properament ho faran a l'escola Marinada i acabaran al Guillem Fortuny. Anteriorment ja havien fet la visita al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l'escola Joan Ardèvol, l'escola Cambrils i l'escola Mas Clariana. El taller gaudeix d'una bona acceptació tant per l'alumnat com pel personal docent dels centres.

Projecte de Revista Cambrils fet realitat el 2016

El Quadern de l'Avi  és un projecte sorgit de la Revista Cambrils i editat pel Departament de Cultura de l'Ajuntament el 2016. El projecte d'elaboració d'aquest llibre il·lustrat va veure la llum després de 8 anys de gestació i després de no obtenir el definitiu vistiplau per part de governs municipals anteriors. Des d'aleshores cada any es reparteix a tot l'alumnat de 5è curs del municipi. Enguany és la segona edició d'aquest taller que per primer cop es va impartir el curs 2016-2017.

Comenta aquest article