Cultura

Música

La Cripta reprèn l'activitat amb l'actuació del Carlos Bianchini Trio

El concert –emmarcat en la 12a Mostra Internacional de Jazz & Blues de Cambrils– va tornar a omplir la sala de concerts després d’un mes de suspensió d’actuacions

Per Andreu Dalmau

Un moment de l'actuació de Carlos Bianchini Trio, ahir diumenge al vespre, a la Cripta
Un moment de l'actuació de Carlos Bianchini Trio, ahir diumenge al vespre, a la Cripta | Andreu Dalmau

La Cripta de l'Ermita va tornar a obrir les portes, ahir diumenge, per acollir el primer concert de la 12a Mostra Internacional de Jazz & Blues de Cambrils a càrrec del Carlos Bianchini Trio. Aquest festival, tradicionalment celebrat al parc del Pescador i a alguns locals, enguany s’ha hagut d’adaptar a les restriccions sanitàries que l’han obligat també a reduir el volum d’artistes participants. Amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona, Cambrils la Mar de Jazz ha organitzat un petit cicle de tres actuacions amb artistes catalans de primer nivell. El primer d’aquests concerts s’havia de celebrar el diumenge 22 de novembre però va haver de ser ajornat a causa de les restriccions sanitàries, cedint la inauguració de la mostra al Carlos Bianchini Trio.

La formació musical –liderada pel pianista i compositor barceloní Carlos Bianchini i completada per Fèlix Serra al baix i Pinyu Martí a la percussió– va presentar el projecte "Non Solo Piano", que té com a objectiu explorar un nou llenguatge musical incorporant elements de la música contemporània i l’electroacústica. El repertori interpretat estava format íntegrament per peces compostes pel mateix Bianchini i, tot i que moltes de les peces són originals per a piano sol, en aquest cas es van interpretar arranjades per a trio. Les més aplaudides pel públic van ser, segurament, "El Maestro" i "Magdalena”", dues cançons que, segons va explicar Bianchini va escriure a aquestes persones per felicitar el seu aniversari, un costum que tenia de jove i gràcies al qual va néixer el treball titulat "Impresiones Íntimas". Entre d'altres obres, el trio també va evocar els viatges del pianista arreu d’Espanya interpretant una versió de la obra "Paisajes", original per a piano i orquestra, inspirada en els carrers de Madrid, Lleó i Xàbia.

Proper concert de la Mostra de Jazz & Blues: dissabte 5 de desembre amb Rita Payés & Joan Fort Quartet

El públic –satisfet de poder tornar a les sales de concerts–, va dur, en tot moment, la mascareta posada i va mantenir en tot moment la distància de seguretat. Respecte a l’afectació de la pandèmia a la cultura, Bianchini va donar les gràcies als organitzadors per fer que "la música continuï" i va remarcar que "és feina de tots que la cultura tiri endavant". El proper concert de la 12a Mostra Internacional de Jazz & Blues de Cambrils serà el dissabte 5 de desembre a les 20.30h al Teatre Casal Sant Pere a càrrec del Rita Payés & Joan Fort Quartet. Les entrades es poden adquirir a www.entradium.com.

Comenta aquest article