Informació general

Urbanisme

L'Ajuntament preveu l'arranjament de la vorera de l'avinguda de la Diputació, des del Club Nàutic fins el Pi Rodó

Aquesta actuació de remodelació se centrarà en la vorera nord, és a dir, la vorera esquerra en direcció a Salou. El passat 17 de novembre sortia a licitació la redacció del projecte

Per Berta Ruiz

Vorera de l'avinguda de la Diputació que es preveu ampliar, en una imatge d'ahir al matí
Vorera de l'avinguda de la Diputació que es preveu ampliar, en una imatge d'ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament de Cambrils preveu dur a terme l'arranjament d'un tram de l'avinguda de la Diputació, concretament, el que va des del Club Nàutic Cambrils fins una mica més enllà del Pi Rodó –gairebé a tocar de la rotonda de la zona de l'Esquirol–. De fet, el passat 17 de novembre, sortia a licitació la redacció del projecte de remodelació d'aquest tram que se centrarà en la vorera nord, és a dir, la vorera esquerra en direcció Salou. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament –Enric Daza– ha donat més detalls de tot plegat a revistacambrils.cat. 

Segons ha comentat Daza, "l'objectiu és dignificar la vorera nord, des del Club Nàutic fins el Pi Rodó, que comprèn el barri del Regueral i fins gairebé Cambrils Badia perquè hi ha alguns trams on no hi ha vorera i resulta perillós. Es tracta de fer una ampliació de la vorera existent, fer un altre passeig semblant al que hi ha a la part dreta –a tocar de la platja del Regueral–, perquè així tindríem un passeig a dreta i esquerra. Això també permetria que molts locals comercials poguessin fer ocupacions, perquè ara no poden ocupar a nivell de terrassa. Molts d'ells hi col·loquen torretes al frontal dels seus establiments i així queden alliberats d'aparcament. Amb aquesta remodelació es tindria una major seguretat –després de parlar-ho amb del departament de Mobilitat– perquè aquestes terrasses s'ubiquessin a la vorera i no a la calçada. De fet, ara mateix no es permet fer ocupació a l'avinguda de la Diputació perquè realment representa un perill a nivell de mobilitat: passen molts cotxes i en alguns trams agafen velocitat. Amb aquesta actuació es permetria un espai de vorera per a l'ocupació d'aquests locals". 

Enric Daza: "Seria necessari fer-ho fins a Salou, però s'ha d'anar fent progressivament perquè són molts quilòmetres"

Per al regidor d'Urbanisme, "aquesta actuació al Regueral és una acció de dignificació. A la vegada també s'intentarà guanyar alguna plaça d'aparcament, tot i que no disposem de massa places en aquest tram". Ara s'ha fet la licitació del projecte i posteriorment caldrà fer el concurs per a l'adjudicació del mateix. Aleshores es coneixerà el pressupost final i més detalls de l'actuació definitiva. Sobre una possible continuïtat de l'avinguda de la Diputació fins al terme municipal de Salou, Enric Daza ha comentat que, "es plantejarà i seria necessari fer-ho, però s'ha d'anar fent progressivament perquè són molts quilòmetres fins a Salou. No obstant això estaria bé anar pensant en aquesta renovació de la ciutat, com a mínim marcar l'estratègia. Cal anar fent projectes perquè poc a poc puguem anar modernitzant Cambrils i posar-nos un topall en el temps –que podria ser l'any 2030– per tenir una ciutat més sostenible, amb més espais dedicats a les persones, més zones verdes... El pla de Mobilitat –que tenim pendent– també ens marcarà una mica cap a on anem. Hem de començar a plantejar la ciutat del futur". 

Comenta aquest article