Informació general

Política

El PP adverteix a l'equip de govern que «és un error reduir el pressupost del Patronat de Turisme en 400.000 euros»

Per Redacció

Imatge de l'edifici del Patronat de Turisme, aquest passat mes d'agost
Imatge de l'edifici del Patronat de Turisme, aquest passat mes d'agost | Berta Ruiz

El PP ha advertit a l'equip de govern que "és un error reduir el pressupost del Patronat de Turisme en 400.000 euros". En un comunicat de premsa, la formació popular ha recordat que en la sessió plenària ordinària del mes de setembre, i per unanimitat, es va aprovar una moció del PP per tal d’incorporar Cambrils a la xarxa de destinacions turístiques intel·ligents. Segons ha apuntat el PP "un dels punts d’acord era mantenir el pressupost del Patronat de Turisme pel 2021 en les mateixes magnituds que el de 2020. El motiu era la necessitat de reforçar el posicionament turístic del municipi atenent a l’impacte de la disminució de pernoctacions sobre els ingressos derivats de l’impost turístic". Aquest punt va ser transaccionat pel grup popular amb l’equip de govern.

La sorpresa, tal com ha explicat el portaveu popular –David Chatelain– és que, "en la presentació del pressupost del Patronat de Turisme per a l’any vinent es pot constatar una rebaixa de vora 400.000 euros". David Chatelain ha comentat que "aquesta rebaixa afecta directament a les campanyes promocionals que pot dur a terme el Patronat, ja que no es fan ajustos sobre la despesa estructural".

David Chatelain: "Ja s’ha perdut massa vegades el tren, i si no hi posem la voluntat i els recursos, ens tornarem a quedar fora de joc"

Per als populars aquest anunci és un gran error. En primer lloc, adverteixen que "no podem oblidar que Cambrils viu preferentment del turisme i per tant cal destinar els recursos adients, sobre tot en la situació actual. Tant en el cas de que una vacuna millori les expectatives per a l’any vinent, com si es pateixi un retard en la millora de la situació, s’han de tenir els dos escenaris preparats i amb recursos suficients". En segon lloc des del PP afirmen que, "la manca d’inversió allunya la possibilitat de complir amb les prescripcions que exigeix l’etiqueta de Destinació Turística Intel·ligent, una marca a la que diferents municipis de l’entorn ja han manifestat la voluntat d’afegir-se i que s’espera sigui un revulsiu en el sector. "Ja s’ha perdut massa vegades el tren, i si no hi posem la voluntat i els recursos, ens tornarem a quedar fora de joc", ha advertit Chatelain.

Tal i com expliquen els populars, d’altres ajuntaments han manifestat la voluntat d’assumir la davallada de l’aportació de la Generalitat, que es deriva de la menor recaptació de l’impost turístic, i compensar-la amb recursos propis. “Si no estem preparats per a l’escenari post Covid-19 ens podem trobar amb que aquells que han fet els deures ens tornin a avançar, i que els sectors directament afectats pel turisme, com l’hoteleria, l’hostaleria, però també el petit comerç continuïn en una situació dramàtica; per això li demanem al govern de Camí Mendoza que faci un esforç i aposti fermament per Cambrils amb fets, no amb paraules, mantenint els recursos pel Patronat de Turisme", ha afegit el portaveu popular. El PP de Cambrils lamenta profundament "la manca de serietat de l’equip de govern envers aquest tema, ja que són capaços de votar una cosa en el mes de setembre i fer la contrària dos mesos més tard, quan la situació ja era coneguda". 

 

Comenta aquest article