Cultura

Música

Noves dates i nous horaris dels tres concerts de la Mostra de Jazz de Cambrils

Per Redacció

Cartell del concert del grup Carlos Bianchini Trio, aquest diumenge a la Cripta
Cartell del concert del grup Carlos Bianchini Trio, aquest diumenge a la Cripta | Cedida

El tancament del sector de la cultura fins aquest passat dilluns 23 de novembre i les restriccions de mobilitat imposades per la Generalitat per lluitar contra la Covid-19 han provocat canvis en dates i horaris dels tres concerts previstos per a l’edició 2020 de la Mostra de Jazz de Cambrils. Tot i les dificultats, des de Cambrils la mar de jazz s’ha decidit mantenir una petita programació pel compromís amb el sector de la música en directe i dels músics de jazz, uns dels més afectats ja que els clubs de jazz de Barcelona i de la resta de ciutats del país han estat tancats des de fa setmanes, segons ha explicat el president de l’entitat Xavier Bernadó.

Així doncs, la programació començarà aquest proper diumenge el 29 de novembre a les 19.30h a la Cripta de l'Ermita amb el grup Carlos Bianchini Trio, que es troba realitzant una gira per tot l’Estat presentant l’espectacle NonSoloPiano. La Mostra continuarà amb la formació Rita Payés & Joan Fort Quartet, un jove quartet liderat per aquesta parella de músics, la trombonista i cantant Rita Payès –apadrinada per Joan Chamorro– i el guitarrista tarragoní Joan Fort. Tots dos s’acompanyaran del contrabaixista Horacio Fumero, el músic que va acompanyar a Tete Montoliu durant molts anys i a bona part dels grans del jazz de tot l’Estat, i per últim, el bateria Andreu Pitarch. Serà el 5 de desembre, a les 20 h, al teatre del Casal Parroquial.

El cicle es tancarà el dia 20 de desembre a les 19.30h, la Cripta de l’Ermita amb l’actuació de Manel Fortià Trio feat. Marco Mezquida, una formació liderada pel contrabaixista català Manel Fortià que torna al festival després d’uns anys a Nova York. En aquest trio hi destaca el pianista Marco Mezquida, un músic de gran trajectòria individual i també acompanyant a artistes com Chicuelo o Sílvia PérezCruz.

Mesures sanitàries i entrades

Tots els concerts del cicle tenen un preu de 10 euros d’entrada. Les entrades s’han d’adquirir de forma anticipada a la plataforma www.entradium.comi l’aforament dels dos locals s’ha reduït en un 50% amb seients pre-assignats i mantenint el distanciament, l’obligatorietat del gel i de la mascareta durant tot el concert.

El cicle de jazz de Cambrils compta amb el suport de de l’Ajuntament de Cambrils a través de la regidoria de Cultura i la Diputació de Tarragona.

Comenta aquest article