Esports

Futbol

Albert Puig renova per una temporada més amb l'Albirex Niigata després de signar una bona temporada

El cambrilenc, que ha introduït un estil de joc diferent, comenta que "el club està molt content amb la meva feina i els jugadors i l'afició volien que seguís"

Per Lluís Rovira i Barenys

Albert Puig, en el decurs d'un partit aquesta temporada
Albert Puig, en el decurs d'un partit aquesta temporada | Cedida

El cambrilenc Albert Puig ha renovat per una temporada més amb l'Albirex Niigata després de completar una primera temporada molt satisfactòria en aquest club que actualment milita a la segona divisió japonesa. Tal com ha explicat Albert Puig a revistacambrils.cat, "a l'equip s'ha produït un canvi d'estil i es juga d'una manera que no havien vist mai. La gent s'ha aficionat molt a aquesta manera de jugar". Puig també explica que "el club està molt content amb la meva feina i els jugadors volien que seguís. Per les xarxes socials he rebut més de mil missatges d'agraïment dels aficionats". D'altra banda, segons comenta Puig, "el club ja fa un temps que em proposava la renovació. N'hem anat parlant i al final, valorant moltes coses, he pres la decisió de seguir aquí. Amb la meva dona Sílvia i la meva filla Estel estem molt contents i gaudim molt del dia a dia d'aquí".

Una lliga condicionada pel coronavirus

L'Albirex Niigata ocupa el quart lloc de la classificació a falta de set partits per acabar la competició. L'equip ha anat sempre en posicions capdavanteres però ja no pot accedir als play offs que permetran pujar a dos equips a la primera divisió. Albert Puig comenta que ha estat una lliga estranya i plena de partits per culpa de la pandèmia de coronavirus. El mes de gener d'enguany s'incorporava a l'equip i tot seguit s'iniciava l'estage de pretemporada. La competició de lliga es va iniciar, es va disputar la primera jornada i després es va aturar per la pandèmia. La competició es va reprendre a principis de maig tot i que l'equip va seguir entrenant i disputant partits amistosos els caps de setmana. La represa de la competició es va fer sense públic als estadis. Més tard es va permetre la presència de 5.000 persones i ara es permet la meitat de l'aforament. L'estadi de l'Albirex té una capacitat per a 42.000 persones.

Albert Puig va arribar al Japó després de tres anys i mig als EEUU en què va estar dos anys a Califòrnia i un any i mig a Nova York, com a segon entrenador del New York City. Anteriorment havia estat a Gabon com a director tècnic nacional de la selecció de futbol. Abans, Albert Puig va estar 11 anys a l'organigrama del Barça, els darrers quatre com a coordinador de futbol formatiu.

 

Comenta aquest article