Cultura

Cinema

Arrenca la 15a edició del Festival Memorimage 2020, enguany, en format online

Per Redacció

Cartell de l'edició d'enguany
Cartell de l'edició d'enguany | Cedida

El Festival Memorimage inaugura, avui dimarts, la seva quinzena edició en format online i marcada directament per la pandèmia de la covid-19 que ha marcat el canvi de dates, de principi de novembre a finals de mes, i també el format. La cerimònia inaugural, que se celebrarà a les 19:00 h a través del canal de youtube del festival, serà conduïda per la periodista Montse Llusà, i comptarà amb la presencia d’Anna Petrus, directora artística del festival, i amb la protagonista de la pel·lícula inaugural, així com amb l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el regidor de Cultura, Educació i Política lingüística, Daniel Recasens; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el director del Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs.

"Pilar Aymerich. La Mirada Felina" inaugurarà aquesta edició del festival i serà la primera pel·lícula disponible a la plataforma online. La pel·lícula fa un retrat de l’autora d’infinitat de fotografies icòniques de la transició democràtica i la lluita feminista, Pilar Aymerich.

A partir de les 22:00 hores estarà disponible a la plataforma la resta de la programació del festival: "They Call me babu", "Video blues", "La vuelta de San Perón", "El abogado", "El hombre que pudo salvar la vida de Michael Jackson" i "A media voz". La Secció MemoriReus, estarà també disponible a la plataforma. Els espectadors podran gaudir de les dues pel·lícules de la secció: "Los Glosters" i "Casa Navàs. Construint la Memòria".

Les pel·lícules es podran veure gratuïtament a través d'una plataforma online

Les pel·lícules es podran veure online a la plataforma pròpia del festival (online.memorimage.festival.cat). Tothom qui vulgui gaudir de la programació podrà accedir-hi gratuïtament, únicament omplint un formulari de registre, que li donarà accés al visionat dels films.

Totes les pel·lícules estaran disponibles des del dia 24 de novembre a les 22:00 hores fins el diumenge 29 de novembre a les 24:00 hores. Amb excepció de "A media voz" que només estarà disponible durant 24 hores des del dissabte 28 de novembre a les 20:00 hores.

El diumenge 29 de novembre a les 20:00 h tindrà lloc la cloenda del Memorimage 2020 i serà llavors quan es donaran a conèixer els guanyadors d’aquesta edició. La cerimònia es retransmetrà també a través del youtube del festival.

A més a més, les pel·lícules "La vuelta de San Perón", "El abogado", "El hombre que pudo salvar la vida de Michael Jackson" i "Los Glosters" estaran a la plataforma Filmin per a tots els seus subscriptors des del 24 de novembre fins al 24 de desembre.

Comenta aquest article