Informació general

Escola de Música

L'Escola Municipal de Música reobre, avui, després de tres setmanes de tancament

Es podran dur a terme les classes individuals d’instrument i les classes de llenguatge musical es veuran reduïdes a grups de 6 nens

Per Andreu Dalmau

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Escola Municipal de Música
Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Escola Municipal de Música | Lluís Rovira i Barenys

El passat 21 de novembre, la Generalitat de Catalunya va emetre una nova resolució del Departament de Salut que autoritza a les escoles de música a reobrir a partir d'avui dilluns 23 de novembre. Tres setmanes després del tancament de l’Escola Municipal de Música, els alumnes podran tornar a les aules complint amb les noves restriccions. La novetat més remarcable de la regulació de la Generalitat és l'obligació de reduir els grups d’alumnes a un màxim de 6 per aula.

Aquesta mesura afecta especialment als grups de llenguatge musical, que poden ser de fins a 12 alumnes. La cap d’estudis de l’Escola Municipal de Música de Cambrils –Anna Amigó–, ha explicat a la revistacambrils.cat que, per permetre que els alumnes segueixin les classes amb la màxima normalitat possible, els grups de llenguatge musical es dividiran. Una meitat del grup podrà assistir a classe presencialment mentre que l’altre podrà seguir el que es fa a l’aula de forma telemàtica. A la següent classe, les dues meitats s’invertiran els papers: els que s’havien quedat a casa aniran a l’escola i l’inrevés.

L’activitat docent no s’havia aturat aquestes darreres setmanes ja que els professors d’instrument han seguit fent les seves classes online,però ara es tornaran a fer totes de forma presencial. Sempre, és clar, tenint en compte les mesures higièniques. Totes les classes es faran amb mascareta, tant l’alumne com el professor, l’ús de gel hidroalcohòlic seguirà sent obligatori i s’haurà de ventilar l’aula abans de cada canvi de classe. Les classes d’instrument amb més d’un alumne a l’aula també es tornaran a fer presencials. Els més perjudicats són els grups com les orquestres, els conjunts o els cors, ja que no poden anar a l’escola ni mantenir les classes per internet.

 

Comenta aquest article