Informació general

Distincions

El barri del Port de Cambrils rep el distintiu de Barri Mariner per part de la Generalitat

El lliurament s'ha fet aquest matí, a la sala de plens de l'Ajuntament, en un acte en format virtual que ha estat retransmès en directe a través del canal de Youtube i en el que s'han lliurat sis distincions

Per Lluís Rovira i Barenys

L'acte de lliurament de les marques turístiques d'enguany s'ha fet, aquest matí, a la sala de plens de l'Ajuntament
L'acte de lliurament de les marques turístiques d'enguany s'ha fet, aquest matí, a la sala de plens de l'Ajuntament | Cedida

El barri del Port de Cambrils ha rebut el distintiu de Barri Mariner, un dels reconeixements que atorga l'Agència Catalana de Turisme. El lliurament s'ha fet aquest matí, a la sala de plens de l'Ajuntament, en un acte en format virtual que ha estat retransmès en directe a través del canal de Youtube i que ha comptat amb la presència del director general de Turisme, Octavi Bono; el director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, en representació dels sis municipis distingits. En aquest cas, Cambrils ha fet d'amfitrió a aquest acte de reconeixement a les diferents marques turístiques que la Generalitat lliura cada any.

L'alcaldessa és qui ha fet el primer parlament per destacar l'orgull que suposa per Cambrils rebre la distinció de Barri Mariner pel Port i ha destacat la feina feta des de molts departaments de l'Ajuntament per tal d'aconseguir aquesta fita. Cal dir que a més de Cambrils també han rebut la distinció de Viles Marineres les poblacions de l'Estartit i de l'Ampolla a més del barri tarragoní del Serrallo, com a Barri Mariner. D'altra banda, Caldes de Malavella ha rebut la distinció de Ciutat amb Caràcter i Arties la de Poble amb Encant. En el decurs de l'acte s'ha ofert un vídeo amb imatges de cadascuna de les viles i poblacions distingides que han estat rubricades amb unes paraules dels alcaldes i alcaldesses.

David Font: "quan tot això passi Catalunya ha de continuar sent un referent en Turisme"

David Font, director de l'Agència Catalana de Turisme, ha fet esment de la particular situació que viu el turisme des de l'inici de la pandèmia i ha manifestat que "quan tot això passi Catalunya ha de continuar sent un referent en Turisme". Joan Morales, en nom del comitè d'experts, ha explicat la tasca que ha fet aquest comitè, integrat per persones provinents de diferents disciplines, per analitzar les qualitats de les destinacions guardonades. Finalment, el director general de Turisme, Octavi Bono, ha agraït la doble contribució que fan aquests municipis "per a un millor posicionament de la vostra realitat i estimular la demanda i per valoritzar tot el territori i tot el nostre sector". Bono ha explicat que  "aquests municipis són la millor representació possible del que pot oferir el territori català, compten amb un patrimoni cultural, natural i paisatgístic abundant i singular i ofereixen infinitat de possibilitats al turista". Octavi Bono també ha fet una referència personal de la seva època en la que va viure a Cambrils i ha explicat algunes de les particularitats de la nostra vila, fent referència a la dualitat vilero-marinera local.

Comenta aquest article