Societat

Restauració

El restaurant cambrilenc L'Original Experiències Gastronòmiques, guardonat per la Guia Gourmand com el «Restaurant de l'any 2021»

Per Redacció

Imatge del xef cambrilenc Joan Llaberia
Imatge del xef cambrilenc Joan Llaberia | Cedida

El restaurant cambrilenc L'Original Experiències Gastronòmiques, del xef Joan Llaberia, ha estat guardonat per la Guia Gourmand com el "Restaurant de l'any 2021". Després dels seus estudis a l’Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils i fer el post grau de direcció de cuina a l’Escola d’hostaleria de Sant Pol de Mar, va iniciar la seva experiència professional en prestigiosos restaurants com el Miramar i Can Bosch de Cambrils i el Sant Pau de Carme Ruscalleda, de Sant Pol de Mar. Al desembre de l’any 2013 va decidir començar el seu propi restaurant i va inaugurar, a la plaça de Mossèn Joan Batalla, l'establiment L'Original per oferir la seva concepció de cuina que fusiona cultures i sabors, partint de productes molt propers de l’entorn, als quals sap projectar noves dimensions, en textures, sabors i presentacions.

Joan Llaberia és un gran apassionat de la cuina moderna creativa d’autor amb l'objectiu que el comensal visqui experiències gastronòmiques singulars. El menjador del restaurant està sota la direcció d'Elisa Pallarès, que també exerceix de sommelier. Al fons del local, després de la barra de bar, es troba un Gastrobar amb decoració informal i selectes tapes, en l’elaboració de les quals col·labora el xef Lovely Sangha. El celler alberga unes 120 referències. Llaberia també ha estat guanyador i finalista en totes les Rutes de Tapes de Cambrils i finalista en la "Tapa de l’any Barcelona", "Restaurant Revelació” a la Guia Gourmand 2020 i "Restaurant de l’Any" a la Guia Gourmand 2021.

Comenta aquest article