Informació general

Barris

Els veïns del barri de la Llosa es queixen de viure «a les fosques»

Clots a l'asfalt, voreres trencades, cablejat inadequat –amb pals de la llum de fusta– i un enllumenat insificient, són algunes de les principals queixes de l'Associació de veïns, que reclama millores al barri

Per Berta Ruiz

Imatge del carrer de les Orquídies, ahir al vespre
Imatge del carrer de les Orquídies, ahir al vespre | Berta Ruiz

L'Associació de veïns del barri de la Llosa ha fet arribar les seves queixes a revistacambrils.cat per l'estat de deixadesa en què es troba el barri. Clots a l'asfalt, voreres trencades i estretes, falta de neteja d'alguns solars, cablejat inadequat –amb pals de la llum de fusta– i un enllumenat insuficient que, en alguns carrers només està situat en un costat, són algunes de les principals queixes del veïnat. Precisament, la millora de l'enllumenat públic és una de les principals demandes que han fet arribar els veïns al consistori.

Ana M. Franquet: "Quan ens van canviar les llums ens van deixar a les fosques"

La presidenta de l'Associació de veïns –Ana M. Franquet– ha explicat que, "quan ens van canviar les llums ens van deixar a les fosques; ens van dir que ho feien per la normativa de contaminació lumínica. Van treure els fanals tipus globus i els van substituir per llums totalment inadequades. No són aptes ni per la poca lluminositat que donen ni per la poca alçada que tenen. Ens van dir que en breu es retirarien aquests llums de tot Cambrils, però encara hi ha molts carrers que en tenen. Volem que els restitueixin, ja no demanem cap 'virguería'. Volem que els restitueixin per tenir més llum. Fins i tot els taxistes ens diuen que fa por venir per aquí. Cada vegada són més gent que vivim a la Llosa, no és només de segona residència: hi ha famílies amb nens petits i jovent. Com surts al carrer amb tant poca llu? Van aprofitar els pals dels fanals i són molt baixos, és impossible que enfoqui més llum. A més, en alguns carrers com el de les Margarides o el dels Til·lers només tenen llum a un costat i estan a les fosques".

"La Llosa també forma part del poble i està completament oblidada, la Llosa està feta un nyap!"

Segons ha manifestat Franquet: “tots els impostos que paguem són per a la millora del poble. La Llosa també forma part del poble i està completament oblidada, la Llosa està feta un nyap! Com a contribuents que som també s'han de destinar part d'aquests impostos per a la millora del nostre barri. Primer la crisi, ara la pandèmia, tot són excuses. No ens donen cita, no contesten els escrit i no han fet cap millora al nostre barri. Encara que sabem que no els agrada que ens queixem als mitjans de comunicació, no podem callar per la manca de serveis, treballs pendents i la deixadesa en que es troba el barri de la Llosa"

Des de l'Associació de veïns del barri de la Llosa també han recordat que porten des de l'any 2010 perquè es finalitzin les obres de remodelació del barri. Segons ha demanat Franquet, "que ens reparin els forats de l'asfalt i les voreres trencades; que ens donin una solució per al carrer de les Orquídies, que es netegin els solars, que les platges estiguin en condicions... Això és el que estem arrossegant des de fa molts anys. Què ens han donat en aquest temps? Res! Al contrari. Els forats que tenim als carrers són terribles, pitjor no podem anar. Aquests senyors han de reaccionar".

Lluís Abella, regidor de Serveis: "S'hauria de fer un replantejament de tot l'enllumenat del barri"

Sobre aquestes queixes, el regidor de Serveis de l'Ajuntament –Lluís Abella– ha comentat a revistacambrils.cat que, "es va canviar l'enllumenat el mandat passat i es van posar llums sostenibles que fan menys llum i que enfoquen cap a baix. Actualment està prohibit il·luminar cap a dalt i només es pot fer cap a baix. Allí, a la Llosa, el que es requereix és fer un estudi nou i analitzar-ho. Tot el tema del canvi de l'enllumenat anava lligat amb la remodelació de les fases 2 i 3: fer voreres més amples, posar més fanals...". Aquestes obres però mai s'han arribat a executar. Segons Abella, "s'hauria de fer un replantejament de tot l'enllumenat del barri i seguint les normatives que s'han de fer. Potser hi hauria d'haver més fanals. Amb l'enginyer vam quedar d'anar un dia d'aquests –en aquest temps que es fa fosc aviat– i fer un replantejament nou i fer un projecte nou”. El regidor de Serveis també ha apuntat que els fanals tipus globus que encara hi ha a alguns carrers s'aniran canviant progressivament.

Pel que fa a l'arranjament d'alguns carrers, tal com va anunciar Abella, dins del paquet de 76 actuacions a diferents punts del municipi també se n'inclouran alguns del barri de la Llosa com són el carrer dels Gladiols o el carrer de les Liles.

Imatges de diferents desperfectes a l'asfalt i a algunes voreres del barri

 

Comenta aquest article