Societat

Donacions de sang

Es posa en marxa la 3a edició de la Sang Silvestre de Tarragona, una «cursa» solidària en la què la meta és donar sang

Per Redacció

Cartell de la iniciativa solidària
Cartell de la iniciativa solidària | Cedida

El Club Esportiu Tarragona Fondistes i el BBVA han donat el tret de sortida a una edició especial de la Cursa BBVA Sant Silvestre de Tarragona. Enguany, a causa de la situació actual de pandèmia per la covid-19 i les restriccions associades, els corredors no faran el recorregut pels carrers de la ciutat, sinó que se'ls encoratja a donar sang. Així doncs, es posa en marxa la 3a edició de la Sang Silvestre en la què Tarragona Fondistes, el Banc de Sang i Teixits de Tarragona i el BBVA, animen els corredors a fer donacions de sang. Les donacions ja es poden fer i s'allargaran fins el 19 de desembre, sempre amb cita prèvia https://www.donarsang.gencat.cat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Les 250 primeres persones que ho facin seran obsequiades amb la samarreta commemorativa de la cursa. Tanmateix, totes aquelles persones que vulguin fer la donació de sang de manera totalment solidària, sense optar a la samarreta, ho poden fer com a Dorsal Zero. L'objectiu de la campanya és sumar donacions de sang en unes dates en les què són molt necessàries. Si habitualment les setmanes prèvies al Nadal les donacions baixen un 25%, aquest any són més necessàries encara per la situació actual de pandèmia.

L’edició passada de la Sang Silvestre, en xifres

Any rere any, el bon funcionament de la campanya permet al Banc de Sang de l’Hospital Joan XXIII incrementar les donacions respecte el mateix període d’anys anteriors. De mitja, en un mes i mig es poden assolir unes 570 donacions. El 2018, en la primera edició de la Sang Silvestre es van fer 679 donacions (de les quals 264 donacions provenien de la Sang Silvestre) i el 2019, en la segona, es van assolir 775 donacions (de les quals 376 donacions provenien de la Sang Silvestre).

Solidaritat i lluita contra la covid-19

Aquelles persones que no puguin fer donació de sang però que vulguin col·laborar de forma solidària, poden adquirir una samarreta commemorativa de la cursa per 5 euros. L’import serà donat íntegrament a la Marató de TV3 que ho destinarà a la recerca de la covid-19. Es podrà fer a través de la web athleticevents.com entre el 10 de novembre i el 19 de desembre.

Comenta aquest article