Cultura

Biblioteca

La biblioteca Josep Salceda i Castells estrena canal Youtube

El programa de novembre inclou tres sessions de contes, una trobada amb l’escriptora M. Carme Roca i una xerrada del cicle de converses, totes, de manera virtual

Per Redacció

Programació de novembre de la Biblioteca Josep Salceda i Castells
Programació de novembre de la Biblioteca Josep Salceda i Castells | Cedida

L’agenda de novembre de la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils no s’atura. Totes les sessions programades per aquests mes es realitzaran de manera virtual, arran de la normativa que prohibeix activitats presencials a les biblioteques.

La propera activitat, el dimecres 18 de novembre, a les 18 hores, serà l’estrena al Canal Youtube de la biblioteca dels “Contes entre cassoles” a càrrec de Sílvia Palazón per a infants entre 4 i 6 anys. La sessió forma part de la programació de la 4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. La mateixa setmana, el divendres 20 de novembre, a les 18 hores, hi haurà una trobada amb l’escriptora M. Carme Roca per a comentar la seva novel·la sobre una infidelitat familiar El Far, guanyadora del Premi Prudenci Bertrana 2018.

La tertúlia amb aquesta historiadora i filòloga, amb més de 50 llibres publicats, és una activitat del programa Lletres en Viu, que afavoreix el contacte entre lectors i autors de literatura catalana, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. L’accés a la reunió virtual es farà a través de Jitsi Meet i les persones interessades hauran d’enviar un correu electrònic a bib@cambrils.org per obtenir l’enllaç.

D’altra banda, la biblioteca col·labora amb les Jornades per als Bons Tractes impulsades pel Departament de Drets Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils. Amb aquest motiu, el 24 de novembre a les 18 hores la bibliotecària Rosana Andreu explicarà el conte “Una vaca a la teulada” a través de directe a Instagram de @bibliocambrils per reflexionar sobre els estereotips de gènere.

4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic

El dijous 26 de novembre tornen els actes de la 4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils amb la programació de dues sessions de contes a càrrec de Carles Alcoy. La primera, a  les 17.30 hores serà “Cases de xocolata, pastissos i caputxetes”, per a infants de 5 anys, i la segona, a les 19 hores,  “Ens ho menjarem tot, històries de bon menjars” per a adults. Ambdues es faran a través de directe a Instagram de @bibliocambrils.

Finalment, el dia 30, a les 18 hores, l’escriptora Carme Riera, autora de «Les darreres paraules», i la psicòloga Pilar Arlándiz, especialista en desenvolupament personal i intel·ligència emocional, oferiran la xerrada “Assumir el destí i la culpabilitat”.  La trobada també es realitzarà de forma virtual a través de Jitsi Meet i cal enviar un correu electrònic a bib@cambrils.org per accedir a l’enllaç. Aquesta última activitat s’emmarca en el cicle de converses «Avui també és Sant Joan», que combina la creació literària guardonada pel Premi BBVA Sant Joan i valors que formen part de l’actualitat de la nostra societat i que generen un constant debat sobre com s’han d’interpretar els fets i emocions de l’existència. És un projecte de la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport del BBVA.

Comenta aquest article