Cultura

Es donen a conèixer les activitats de l’Àrea d’Ensenyament i Formació per a aquest 2004

Per Franc Prats

Un concert de Paco Ibáñez, el proper 2 de juliol, clourà les jornades sobre educació

En una roda de premsa, el dia 20 de febrer, el regidor d’Ensenyament, Ramón García Mateos, va donar a conèixer les activitats que la seva àrea està preparant per a aquest 2004. Entre aquestes destaquen els cursos de formació, cursos que no segueixen el curs escolar sinó l’any natural. L’oferta d’enguany s’ha vist incrementada “en cinc o sis cursos més” respecte a l’any anterior i com a gran novetat hi ha una sèrie de cursos dirigits exclusivament a la formació d’aturats. Hi ha un curs d’auxiliar de comerç i atenció al públic, un altre de cambrera de pisos, un altre de xarcuteria i carnisseria, i un altre de cuidadors d’infants. Aquests cursos presenten una rebaixa del 75% del preu de la matrícula, “un preu simbòlic”, deia Ramón García Mateos, amb què es pugui cobrir el cost dels cursos “tot i que és sabut que aquest és un servei deficitari”. Una altra de les novetats és que els aturats tindran també una rebaixa en el preu de la matrícula dels altres cursos del 50%, una rebaixa que serà el primer any que s’aplica.

Ramón García Mateos feia un valoració molt positiva de la participació en els cursos i l’aposta de la Regidoria és que es consolidin. El curs 2003 hi van haver un total de 318 alumnes matriculats i en aquest curs 2004, en el que va d’any, n’hi ha 178.

L’oferta d’enguany és de 30 cursos (quatre de formació per a aturats, vuit d’informàtica, deu d’idiomes, quatre d’àmbit social i de la salut, tres d’empresa i un taller d’escriptura). Tot i aquesta programació de cursos ja tancada, la Regidoria d’Ensenyament està oberta a fer d’altres cursos atenent a la demanda ciutadana o de col·lectius. Així, per exemple, s’està parlant amb l’associació de veïns del Nou Cambrils per fer un curs d’alfabetització i un altre de català oral.

La presentació oficial dels cursos es va fer el dia 23, a les 8 del vespre, al Centre Cultural, en un acte en què també es va fer el lliurament dels diplomes als alumnes dels cursos del 2003. Es pretén, segons García Mateos, que aquest acte acadèmic s’instauri i es repeteixi en els propers anys. A aquest acte de presentació es va convidar Charo Romano, de la URV, que ha estat responsable de l’IMFSE de Reus.

Cursos d’estiu de la URV

En la mateixa roda de premsa, Ramón García Mateos va avançar que s’estan utlimant els cursos universitaris de la URV que es faran aquest estiu, que seran tres. Dos d’ells seran la continuïtat dels cursos d’aquest passat 2003. Amb aquests cursos d’estiu, el que es vol des de la Regidoria és consolidar Cambrils com a seu universitària, aprofitant també la presència de la UNED amb la delegació que té a Cambrils.

Commemoració de l’Any Dalí

Una altra de les activitats que s’han impulsat des de la Regidoria, en col·laboració amb la Fundació Gala-Dalí de Figueres, és la possibilitat que els alumnes dels centres docents cambrilencs puguin fer una visita al Teatre Museu i, a més, fer-hi algun taller. Tot i que encara s’estan tancant les visites i els grups per cada centre, ja se sap que tots els centres docents, a excepció del CEIP Marinada, ja han concertant visita i que la primera es farà el 22 d’abril. La Regidoria subvencionarà tant l’entrada al Teatre Museu de Figueres, com el transport i el cost dels tallers.

Tot i que encara s’estan acabant de concretar els detalls, es pretén que l’hispanista Ian Gibson, gran coneixedor de Dalí, faci una conferència que serveixi de presentació d’aquesta activitat de commemoració del centenari del naixament de Salvador Dalí. Probablement aquest acte tindrà lloc el dia 30 d’abril.

§ Reinstauració de les jornades sobre educació§

Per últim, Ramón García Mateos avançava que s’està treballant en l’organització d’uns cursos sobre educació adreçats a formadors, uns cursos que va posar en marxa M. Dolors Medina quan va ser regidora d’Ensenyament i que es van continuar quan ho va ser Neus Bosquet, però que després es van deixar de fer per part dels altres governs. Per això, s’està pensant incloure el nom de la difunta M. Dolors Medina en el nom de les jornades com a memorial i homenatge a la seva tasca.
En aquestes jornades, que tindran lloc duran tres dies, del 30 de juny al 2 de juliol, hi haurà tant conferències (dues de les quals ja estan tancades) com tallers. L’acte de cloena de les jornades serà un concert de Paco Ibáñez el dia 2 de juliol.

Comenta aquest article