Camp

Festes

Reus convertirà el parc Sant Jordi en un campament dels Reis Mags del 2 al 5 de gener

L'Ajuntament de Reus descarta celebrar la Cavalcada pels carrers de la ciutat degut a les restriccions per la covid-19

Per ACN

Imatge dels Reis Mags d'Orient amb les claus de la ciutat a la mà, al balcó de l'Ajuntament de Reus, el 5 de gener d'enguany
Imatge dels Reis Mags d'Orient amb les claus de la ciutat a la mà, al balcó de l'Ajuntament de Reus, el 5 de gener d'enguany | ACN (Mar Rovira)
Reus convertirà el parc Sant Jordi en un campament dels Reis Mags del 2 al 5 de gener davant la impossibilitat de fer la Cavalcada de Reis per la pandèmia de la covid-19. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Daniel Recasens, la ciutadania podrà recórrer l'espai de forma gratuïta però amb reserva prèvia per tal d'evitar aglomeracions. "Treballem amb un horari prou gran perquè pugui entrar i sortir força gent, que ningú no en quedi fora i que la canalla pugui gaudir-ne de forma segura i equilibrada", ha apuntat el regidor. L'espai comptarà amb la participació de les diferents entitats que tradicionalment formen part de la Cavalcada, amb la qual cosa s'hi podran veure les carrosses i la canalla podrà lliurar les cartes amb els seus desitjos. Recasens ha explicat que des de l'àrea de Cultura fa temps que van començar a repensar l'esdeveniment perquè "la Cavalcada, tal com la tenim entesa a dia d'avui, resulta impossible d'imaginar" en un context de pandèmia. Per això, el consistori ha decidit preparar un espai a Ses Majestats perquè puguin quedar-se uns dies a la ciutat.

Tal com va avançar 'Canal Reus', l'indret escollit és el parc Sant Jordi, un espai cèntric de la capital del Baix Camp que permet controlar l'aforament i regular les entrades i sortides dels visitants, en petits grups, de forma esglaonada. "Ho fem a l'inrevés. No és la Cavalcada qui passa sinó que som nosaltres els qui passem per la Cavalcada", ha comentat el regidor. Recasens ha assegurat que "ningú no es quedarà sense els caramels" i que es mantindran moments tradicionals com la rebuda i el lliurament de les claus de totes les cases de la ciutat per part dels dirigents municipals. Al campament reial tampoc no hi faltarà la música ni la comitiva que sol acompanyar Ses Majestats.

Comenta aquest article