Informació general

Covid-19

Els centres d'estètica s'uneixen i reclamen a l'Ajuntament mesures de suport

El passat 4 de novembre hi va haver una reunió entre els representants dels centres d'estètica i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament cambrilenc, Oliver Klein (conté vídeo)

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de les nou representants dels centres d'estètica que han protagonitzat el vídeo
Imatge de les nou representants dels centres d'estètica que han protagonitzat el vídeo | Cedida

Els centres d'estètica associats a la Xarxa del Port s'han unit per reivindicar, de manera conjunta, la greu situació que estan vivint des que el passat 16 d'octubre se'ls va fer tancar els seus establiments, juntament amb els bars i restaurants, dins les mesures encaminades a reduir l'expansió de la covid-19. Un total de nou establiments cambrilencs han llençat un missatge conjunt a través de les xarxes socials en els que reivindiquen la seva feina i lamenten "que les persones que van prendre la decisió de tancar els nostres locals, no haguessin passat abans pels nostres centres. D'haver estat així, segur que a dia d’avui, compartiríem el mateix punt de vista, i sabrien, amb certesa que aquests són espais segurs, nets i que som professionals responsables, sensibles, que per sobre de tot vetllem per la salut dels altres i que a més, donem feina a moltes altres persones". El missatge escrit s'ha acompanyat d'un vídeo protagonitzat per les responsables d'aquests centres d'estètica, que són Centre d'Estètica Iska, Centre d'Estètica Hona, Centre d'Estètica Martha de Armas, Ell i Ella Estètica Integral, Clínica Regenèric, Mima't Estètica, Centre d'Estètica Rogem, Interestetic i Estètics Nature Cambrils.

Propostes a l'Ajuntament

D'altra banda, el passat 4 de novembre hi va haver una reunió entre els representants dels centres d'estètica i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament cambrilenc, Oliver Klein. Segons ha explicat Roberto Aledo, de la clínica Regenèric, "vam fer un parell de propostes a l'Ajuntament de les quals encara n'estem esperant la resposta". Els responsables dels centres d'estètica van proposar que des de l'Ajuntament s'impulsés una campanya promocional de la xarxa d'estètiques locals, que s'impulsés a través dels mitjans digitals i les xarxes socials "per tal de posar en valor la tasca que fa aquest sector, un sector que compleix tots els requisits de seguretat". Roberto Aledo també ha explicat que un cop es reobrin els centres d'estètica, "la campanya promocional vagi encaminada a convidar la gent a que es faci els tractaments als centres cambrilencs. Altres municipis veïns ja han posat en marxa campanyes similars després de només tres dies de converses".

Un altre dels punts tractats amb l'Ajuntament és el de les subvencions o ajudes pel sector. Segons Roberto Aledo, "vam demanar ajudes i rebaixes dels impostos. Ara per ara està tot com a silenciat i si la situació es prorroga més hi haurà centres que no podran obrir. Estem vivint una situació molt greu que arrenca del mes de març. La temporada d'estiu no ha estat molt bona i vivim un moment de molta incertesa. El nostre sector també és un motor econòmic de la ciutat".

Oliver Klein: "La Generalitat ens ha donat, fa un parell de dies, el vistiplau a la partida d'ajuts de 200.000 euros i aquesta propera setmana traurem les bases per a que les empreses hi puguin accedir"

El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, ha explicat a revistacambrils.cat que ja havia comunicat als responsables dels centres d'estètica que la proposta de fer una campanya promocional li semblava força bé i que en aquests moments ja s'està dissenyant una campanya específica que s'espera que ben aviat es difongui a través de les xarxes socials. Klein també ha explicat que també s'està treballant en campanyes promocionals d'altres sectors de comerç, com pot ser el de l'allotjament, el dels restaurants amb servei take away,... "esperem que molt aviat les tinguem en marxa". El regidor també ha explicat que des del passat estiu s'han anat mantenint converses amb les tres entitats de comerciants cambrilenques per tal de buscar solucions per incentivar el sector.

D'altra banda, l'Ajuntament va aprovar una partida de 200.000 euros per a ajuts a les empreses locals. Oliver Klein ha explicat que ara fa un parell de dies l'Ajuntament ha rebut el vistiplau de la Generalitat per a que aquesta partida es pugui fer efectiva, "ara traurem les bases per a sol·licitar ajudes en base a aquesta partida i esperem que aquesta propera setmana ja es puguin fer públiques i les empreses interessades puguin formular les seves peticions".

Comenta aquest article