Cultura

Festes

La celebració de la Festa Major de la Puríssima, pendent de l'evolució de la pandèmia

El Departament de Cultura i Festes resta a l'espera de com evoluciona la situació sanitària per si fos possible organitzar alguna activitat amb motiu de la Festa Major d'hivern

Per Berta Ruiz

Ballada de gegants a la plaça de l'Església de santa Maria, en la Festa Major de la Puríssima de l'any passat
Ballada de gegants a la plaça de l'Església de santa Maria, en la Festa Major de la Puríssima de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

La celebració de la Festa Major de la Puríssima, el proper 8 de desembre, està pendent de com evolucioni la pandèmia de la covid-19. De moment, les restriccions establertes s'allargaran fins a finals de novembre i des del Departament de Cultura i Festes resten a l'espera per si fos possible organitzar alguna activitat. Sobre tot plegat, la regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament –Cinta Ballesté– ha explicat a revistacambrils.cat que, "estem pendents de com evoluciona tot, volíem per alguna cosa però de moment està tot penjat donada la situació sanitària actual".

La Festa Major de la Immaculada –la festa major d'hivern– té un format més petit que les altres dues –la Festa Major de Sant Pere i la Festa Major de la Mare de Déu del Camí–, però serveix per tancar el calendari festiu cambrilenc. Té un caràcter molt cultural i tradicional i la seva programació dóna cabuda, cada any, a actes com la tradicional missa i professó pels carrers del Barri Antic, els Tallers Oberts, el Mercat de Nadal, la commemoració del Setge de Cambrils, el lliurament de les Distincions Honorífiques o els Premis Vila de Cambrils, entre d'altres activitats. Precisament sobre el lliurament d'aquests diferents guardons, la regidora Cinta Ballesté ha comentat que, "ho tenim tot a l'aire a veure com ho fem. A mi em faria il·lusió poder fer-ho directament amb els artistes, però hem d'esperar l'evolució de la situació. Estem a l'espera d'esdeveniments".

Pel que fa a l'activitat dels Tallers Oberts, la regidora de Cultura i Festes ha comentat que ja s'ha parlat amb els diferents artistes locals i "tots tenen moltes ganes de fer coses. Potser això sí es podria fer, perquè els espais són com una galeria o una botiga. Tothom té ganes de fer moltes coses i ens sap molt greu no poder ajudar als artistes amb el que sigui. Estem a l'espera amb totes les activitats".

Obertura de les sales d'exposicions i museus

De moment i fins a finals de novembre s'han paralitzat totes les activitats culturals previstes. El que encara segueix funcionant són les sales d'exposicions i els museus –amb aforaments limitats– i amb totes les mesures de seguretat. De fet, la regidora s'ha referit a la iniciativa d'obrir la sala Àgora de l'Ajuntament durant algunes tardes: "hem volgut obrir alguns dies per les tardes –amb cita prèvia– perquè hi havia molta gent interessada en poder venir a veure les exposicions. Això és l'únic que podem fer, tot el tema de sales d'exposicions i museus. Estem fent tot el que ens deixen fer, perquè els concerts que tenim programats a la Cripta tampoc es poden fer, de moment". 

Comenta aquest article