Societat

Entitats

El Servei d'Assessorament d'Entitats realitza dues enquestes per detectar les seves necessitats i demandes

Per Redacció

S'han posat en marxa dues enquetes adreçades a les entitats del municipi
S'han posat en marxa dues enquetes adreçades a les entitats del municipi | Cedida (Aeroclub de Reus)

El Servei d’Assessorament d’Entitats ha llançat dues enquestes de detecció de necessitats per adaptar els serveis i recursos a les demandes reals, ja que la crisi sanitària de la Covid-19 i les conseqüents restriccions per contenir-la han provocat un canvi en la manera de treballar i en els objectius de les associacions. La recollida d’informació per reorientar les accions i poder ser útils en els replantejaments que cal afrontar consisteix en dues enquestes breus adreçades a les entitats que es poden respondre en dos minuts. La primera és una enquesta sobre com ha afectat la Covid en l’estructura i la gestió, els ingressos i les persones ateses per l’entitat, i les mancances i les prioritats detectades. La segona és una enquesta sobre les necessitats formatives amb propostes concretes de tallers formatius i la possibilitat de proposar-ne de nous. 

El regidor de Participació Ciutadana, Oliver Klein, ha fet una crida a les entitats a respondre les enquestes i ha afirmat que Cambrils no pot prescindir del seu teixit associatiu, que sempre ha esta un exemple d'activisme i xarxa de relacions que permeten millorar molts àmbits de la ciutat. Per això, el regidor ha assegurat que “les entitats cambrilenques  també  necessiten suport per reorientar el seus objectius i poder acollir i cuidar tota la ciutadania implicada en entitats com una part fonamental de la qualitat de vida del municipi”.

Recursos i acompanyament a les entitats

Durant el confinament, la regidoria de Participació ja va posar a l’abast recursos i acompanyament a les entitats i ha mantingut el servei d’assessorament i formació a través del telèfon i el correu electrònic. Durant l’abril, amb el lema “Entitats confinades, no parades” es va reforçar la informació a través d'una programació d'infografies setmanals, amb temàtiques d’interès per les entitats en la situació del confinament com les eines de teletreball per a juntes directives o les possibles formes de mantenir el vincle amb les persones sòcies.

El Servei d'Assessorament a Entitats es va posar en marxa el 2008 per desplegar accions per promoure l'associacionisme cambrilenc com la Mostra d'Entitats, la formació dels dimecres d'octubre, les xarxes de voluntariat, el suport a la gestió ordinària de les entitats, l'acompanyament en els projectes col·lectius i ús d'espais com els Centres Cívics.

Comenta aquest article