Informació general

Succesos

El mal temps obliga a suspendre la recerca de l'avioneta desapareguda davant del Delta de l'Ebre amb un cambrilenc a bord

Un dels desapareguts és el cambrilenc David Garcia Vargas, de 36 anys i agent dels Mossos d'Esquadra

Per Redacció

Imateg d'arxiu de l'avioneta de l'Aeroclub de Reus que estan buscant
Imateg d'arxiu de l'avioneta de l'Aeroclub de Reus que estan buscant | Cedida (Aeroclub de Reus)

El mal temps i les condicions del mar han obligat a suspendre aquest divendres al migdia les tasques de recerca de l'avioneta amb dos tripulants que va desaparèixer dimarts al vespre a unes 40 milles davant la costa del delta de l'Ebre. Les tasques s'havien reprès aquest divendres al matí per quart diada consecutiu però s'han vist condicionades pel fort temporal que afecta aquesta zona marítima i la mala visibilitat. L'operatiu el formava únicament un avió C-235 del Servei Aeri de Rescat de l'exèrcit de l'aire espanyol, que s'ha retirat a la seva base. Inicialment, també hi participaven efectius de Salvament Marítim, que aquest dijous ja no van sortir. L'exèrcit tenia també preparat un helicòpter de rescat amb bussos especialitzats. 

L'avioneta Piper Seneca, amb matrícula EC-HCA, tenia previst aterrar aquell dimarts al vespre a l'aeroport de Reus procedent d'Eivissa. El contacte es va perdre cap a tres quarts de set de la tarda, mitja hora abans de l'arribada prevista. La comandaven i tripulaven dos pilots experimentats. Un d'ells és el cambrilenc David Garcia Vargas, de 36 anys, agent dels Mossos d'Esquadra i integrant de la llista de Junts per Cambrils a les darreres eleccions municipals de 2019. Vargas també era atleta del Club Atletisme Cambrils, des d'aquest passat mes de setembre. L'altre desaparegut és Marc Francesch, vicepresident de l'Associació de Càmpings de Tarragona i president de Junts per Catalunya a Torredembarra.

 

Comenta aquest article